Asociația care construiește de la zero un spital mai face unul pentru criză: gata în 4 săptămâni și 50 de paturi disponibile

Asociația care construiește de la zero un spital mai face unul pentru criză: gata în 4 săptămâni și 50 de paturi disponibile

Asociaţia Dăruieşte Viaţă construiește primul spital pentru copiii bolnavi de cancer, iar acum vine și în ajutorul bolnavilor de COVID-19, cu un nou spital.

Asociația a anunțat că va contrui un spital modular pentru pacienții care suferă de boala cauzată de noul coronavirus. Acesta va fi gata în patru săptămâni, în curtea  Spitalului Elias Bucureşti. Soluția este similară cu cele adoptate și de alte state, precum China, Spania, Franţa sau SUA.

” Ne va lua patru săptămâni să asamblăm construcţia, timp în care şi criza va ajunge cel mai probabil în momentul său de vârf. Este important să ne mobilizăm rapid şi, sperăm noi, să avem mai multe astfel de spitale în ţară pentru a-i salva pe cei mai vulnerabili.”, spune Oana Gheorghiu, co-fondatoare Dăruieşte Viaţă.

Asociația se va ocupa doar de ridicarea spitalului, care va avea aproximativ 50 de paturi, pentru cazurile grave. De dotarea și funcționarea noului spital modular pentru pacienții cu COVID-19 se va ocupa Spitalul Elias şi a Ministerul Sănătăţii. Asociaţia a propus autorităţilor ca modelul să fie replicat în Moldova şi Transilvania.

„România are avantajul de a fi cu câteva săptămâni în urma celorlalte state, însă nu va evita vârful epidemiei pe care-l vedem în Italia şi Spania. Atunci, mii de cazuri vor invada spitalele din România, deja supra-aglomerate şi incapabile să-şi protejeze pacienţii din cauza infecţiilor şi lipsei de aparatură medicală. Este esenţial ca acest timp să fie folosit pentru a acţiona în sensul în care au nevoie pacienţii şi medicii”, a declarat Carmen Uscatu, co-fondatoare Dăruieşte Viaţă.

Pe lângă spitalul pentru pacienții cu COVID-19, asociația mai construiește un spital

Asociația Dăruiește Viață este cunoscută, în primul rând, pentru inițiativa sa de a construi primul spital de oncologie pediatrică din România. Banii vin exclusiv din donații și sponsorizări strânse de ONG.

Dăruiește Viață și-a asumat misiunea de a ridica PRIMUL SPITAL Național de Copii pentru Cancer, Boli Grave și Traumă. Spitalul de Copii care va oferi îngrijire multidisciplinară copiilor cu boli grave, la nivelul standard din Europa de Vest. La final, spitalul va avea o suprafață de 12.000mp, nouă etaje și o capacitate de aproximativ 200 de paturi.

Asociația și-a propus ca spitalul să fie dat în folosință în anul 2020.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: