Apple, cea mai valoroasă companie din lume: Google, nici măcar în top 3

Apple, cea mai valoroasă companie din lume: Google, nici măcar în top 3

Interbrand a publicat cel mai recent clasament al celor mai populare branduri din lume. Ediția pe 2020 vine cu schimbări importante față de ani trecuți și, în același timp, cu Apple pe prima poziție.

Best Global Brands 2020 este un studiu foarte important la nivel global. Acesta atrage atenția asupra celor mai performante companii din lume în raport cu valoarea financiară a brandului din spate. Dintr-un punct de vedere, înțelegi atât cum merge compania, cât și modul în care este privită la scară largă.

Pentru a ajunge pe primul loc, o companie nu trebuie să fi generat cele mai mari încasări în anul anterior. În schimb, trebuie să fi fost cea mai relevantă la nivel global, prin produsele, serviciile și campaniile sale de marketing.

De această dată, Apple se află pe primul loc cu o valoare estimată la 323 de miliarde de dolari, în timp ce pe pozițiile doi și trei se află Amazon și Microsoft. Cei de la Google trebuie să se mulțumească cu ocuparea locului patru în 2020 în topul Best Global Brands 2020.

La ora actuală, valoarea Google este estimată în jurul valorii de 165 de miliarde de dolari. Deși valoarea cu pricina pare fabuloasă și nu ai crede că gigantul din Mountain View are de pierdut în urma pandemiei, realitatea nu este chiar așa. Din păcate pentru Google, valoarea companiei a scăzut cu un procent, în timp ce întreaga industrie de tech s-a aflat în creștere.

Ca referință, Microsoft a înregistrat o creștere cu 55% până la 166 de miliarde de dolari. Creștere Amazon a fost și mai impresionantă, de 60% de la an la an, până la 200 de miliarde de dolari.

Alte câteva branduri notabile prezente în top sunt Samsung, ocupanta locului 5 în top și Intel, ocupanta poziției cu numărul 12. Facebook este pe 13, iar Instagram ocupă locul 19.

Pentru a înțelege mai bine discrepanța dintre valoarea brandului și valoarea reală a companiei, după activele tranzacționate la bursă, te poți uita la Apple. Gigantul din Cupertino tocmai a depășit 2 trilioane la bursă, dar valoarea brandului a fost estimată de Interbrand în jurul cifrei de 323 de miliarde.

Citește și: