Apple ar putea achiziționa Disney, din cauza prăbușirii acțiunilor: cât de mult s-a devalorizat

Apple ar putea achiziționa Disney, din cauza prăbușirii acțiunilor: cât de mult s-a devalorizat
Alexandru Puiu
Alexandru Puiu
08:35 17.03.2020

Evaluarea Disney la bursă a scăzut semnificativ în ultimele săptămâni, din cauza prăbușiri prețului la acțiuni. Din acest motiv, ar putea intra în posesia Apple.

Niciodată nu a fost atât de jos prețul acțiunilor Disney. Compania este mai vulnerabilă decât și-a putut imagina vreodată cineva. Deși are în portofoliu branduri foarte puternice, precum Marvel sau Star Wars, Disney nu are rezerve de cash importante, iar investitorii și-au dat seama imediat că giganții de la Hollywood sunt foarte afectați de lipsa oamenilor din cinematografe și de închiderea cinematografelor.

De partea cealaltă a baricadei, titani precum Apple pot funcționa pe timp de criză pentru perioada îndelungate, chiar dacă are cea mai mare parte a operațiunilor în Statele Unite, unde epidemia de coronavirus a atins cote alaramente. Ca referință, SUA este momentan ocupanta numărului 9 când vine vorba de numărul de cazuri înregistrate în fiecare țară de pe mapamond.

Industria divertismentului suferă foarte mult din cauza Covid-19. Semnele au apărut încă de acum câteva luni, când s-au închis cinematografele în China. Din acel moment, lansări precum No Time To Die sau Mulan au fost amânate. În contextul în care măsurile preventive sau extins în Europa și SUA, industria s-a dus și mai mult în cap. Nu a ajutat nici faptul că multe producții cinematografice și seriale TV au încetat producția.

Disney suferă mai mult decât media, din cauza numărului mare de domenii în care activează. În cazul acestui conglomerat, problemele financiare nu au apărut doar pentru că nu mai mergi la cinematograf. Situația a devenit dezastruoasă când i s-au închis toate parcurile de distracții Walt Disney World și Disneyland.

Conform THR, în contextul actual, Disney se află în situația în care ar putea fi achiziționată de Apple. Acțiunile Disney au scăzut săptămâna trecută la sub 100 de dolari. Pe contextul revenirii producției din China, Apple a început să o ducă mai bine ca niciodată, valoarea acțiunilor sale atingând 277,92 de dolari. Trăgând linie, Disney a pierdut aproximativ 85 de miliarde de dolari într-o perioadă de câteva săptămâni, cifră echivalentă cu aproximativ o treime din întreaga valoare a acțiunilor sale.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI