Apple ar aduce pe noul iPhone camera pe care n-o mai găsești pe niciun telefon

Apple ar aduce pe noul iPhone camera pe care n-o mai găsești pe niciun telefon

Cei de la Apple sunt cunoscuți pentru inovația și tehnologiile revoluționare pe care le pun pe dispozitive. Noul iPhone, așteptat anul acesta, nu se dezice de acest lucru.

Apple a făcut salturi uriașe în tehnologie în ultimii an. Dacă-ți aduci aminte, primul iPhone avea o cameră de doi megapixeli, dar de atunci lucrurile au evoluat extrem de mult. Cel mai recent model de iPhone 11 a venit cu o cameră de 12 megapixeli, iar sistemul triple lens a reprezentat un punct de cotitură.

De asemenea, ai la dispoziție dotări precum Portait Mode și Night Mode, pozele îți ies la fel de bine pe timp de noapte sau în cadre cu lumină slabă. Sigur, aceste dotări se găsesc și pe telefoanele celorlalți producători.

Dar, așa cum te-a obișnuit, Apple duce lucrurile mai departe. Se pregătește deja de următorul nivel: ceea ce înseamnă camerele 3D.

Noul iPhone ar putea veni fix cu o astfel de cameră, pe care nu o are niciun producător la momentul actual.

Apple aduce „revoluția” pe noul iPhone

Sunt mari șanse ca Apple să păstreze tradiția și să prezinte noul iPhone 12 în luna septembrie a acestui an. Până atunci, sunt zvonuri despre ce dotări ar putea avea noul model. Și una dintre ele se referă la camera de pe spate.

E de așteptat ca sistemul să fie tot triple lens, dar marele salt ar putea fi reprezentat de sistemul 3D. Adică fotografii care vor arăta, evident, mult mai bine, clipuri video asemenea dar, și mai important de atât, funcții de realitate augmentată mult îmbunătățite.

Noua cameră 3D cu care ar putea fi echipat iPhone 12 se folosește, potrivit experților, de senzori de lumină care măsoară în timp real distanța dintre telefon și obiectul din cadru. Apoi, în baza calculelor, se creează o poză 3D, care practic „îți iese” din ecran, ca o notificare pop-up dacă vrei. Apple se folosește deja de noile tehnologii pentru funcții precum Face ID și Animojis, dar n-a venit până acum cu o astfel de cameră direct încorporată în modelele sale.

Pe lângă sistemul 3D, camera va funcționa în tandem și cu funcțiile deja implementate precum Portrait Mode și Night Mode.