Surpriza de pe iPhone 12 care l-ar face înlocuitor de cameră foto dedicată

Surpriza de pe iPhone 12 care l-ar face înlocuitor de cameră foto dedicată

De câțiva ani, Apple folosește un senzor de 12 megapixeli pe telefoanele sale. În 2020, Samsung deja a trecut la filmare 8K și deja telefoanele americanilor par învechite. iPhone 12 ar trebui să rezolve asta cu tehnologie mai nouă și ceva mai bună.

După ce Samsung a pus cameră de 108 megapixeli pe Galaxy S20 Ultra, cursa „înarmării” cu megapixeli a reînceput. În cazul Apple, iPhone 12 ar trece la un senzor de 64 megapixeli pentru camera principală. Și aici nu e vorba doar de megapixeli – de numărul lor, mai exact -, ci de tehnologia noului senzor.

Senzorii de 48 sau 64 MP, deja folosiți de mai mulți producători, inclusiv Samsung pe anumite telefoane, înseamnă că la nivel hardware camera poate capta mai multe detalii și mai multă lumină. Face asta printr-un proces numit pixel binning – informațiile de la mai mulți pixeli apropiați sunt folosite pentru generarea unui nou pixel, în imaginea finală. Huawei, de exemplu, face asta de ceva timp.

iPhone 12 cu Night Mode mai bun

În prezent, odată cu iPhone 11 și Night Mode, Apple joacă bine și jocul fotografiei realizate în condiții mai puțin optime. Odată cu iPhone 12, și cu o nouă tehnologie a senzorului, imaginile ar trebui să fie și mai bune. Sigur, deocamdată sunt doar informații neoficiale, iar Apple va prezenta ceva concret abia în septembrie.

Pe iPhone 12, compania ar folosi și un obiectiv mai bun pentru senzorul principal, trecând de la f/1.8 la f/1.6. Cât despre celelalte două camere, foarte probabil nu va face nicio schimbare mare. Asta în ciuda Huawei sau Samsung care s-au dus către zoom digital 50x sau 100x.

Vestea mai bună ar fi că iPhone 12 ar trece la un ecran de 120 Hz, eventual un Dynamic AMOLED de la Samsung. În prezent, Oppo și Samsung, pe modele premium, dar și Poco pe un model ieftin folosesc panouri de 120 Hz. Telefoanele iPhone sunt la 60 Hz.

Citește și:
Sursa: Pocket-Lint
Etichete: