Apple, afectată masiv de coronavirus: ce se întâmplă cu viitorul iPhone 9 sau SE2

Apple, afectată masiv de coronavirus: ce se întâmplă cu viitorul iPhone 9 sau SE2

După unul dintre cele mai bune trimestre din istoria companiei, Apple urmează să treacă printr-o perioadă foarte dificilă din cauza coronavirus.

În trimestrul patru din 2019, Apple a revenit la dominația de odinioară din industria de mobile. Pentru prima oară, a vândut cele mai multe telefoane dintre toate companiile care activează în această piață. A depășit Samsung și Huawei prin intermediul vânzărilor de iPhone 11.

Din păcate, în primul trimestru din 2020, situație este departe de a fi la fel de roz, din cauza coronvavirus. Pronosticul pe marginea acestui subiect a fost oferit de analistul Ming-Chi Kuo care a avut de mai multe ori dreptate în trecut. De această dată, opinia sa se bazează pe faptul că, din păcate, un important centru de producție al Foxconn, creatorii produselor Apple, se află în Wuhan.

Ca referință, la nivel global, Wuhan se consideră sursa epidemiei de coronavirus, iar regiunea din care face parte a fost pusă în carantină, izolată, iar activitatea din regiune este pusă pe butuci.

În acest context, Ming-Chi Kuo estimează o scădere a numărului de terminale livrate de cel puțin 10%, comparativ cu aceeași perioadă din 2019. Astfel, se va ajunge la aproximativ 36 – 40 de milioane de unități vândute în primul trimestru al acestui an. Această estimare a fost făcută în pofida promisiunilor din partea Foxconn de acum câteva zile.

Chinezii au publicat un comunicat în urmă cu ceva timp pentru a asigura investitorii că producția de terminale ale gigantului din Cupertino nu va fi afectată de coronavirus. În mod particular, camerele pentru iPhone, dar și alte componente interne erau produse la fabrica Foxconn din Wuhan, centrul epidemiei de coronavirus. Ming-Chi nu este optimist că promisiunea respectivă este fezabilă.

Problema majoră nu ține însă de portofoliul actual de produse al Apple, ci și de iminentul iPhone 9 sau SE2. Aparent, producția la viitorul smartphone mai accesibil din Cupertino ar fi trebuit să înceapă în această lună. Se pare însă că vor exista probleme majore de disponibilitate, cel puțin în prima perioadă după anunțul oficial. Până și căștile AirPods vor fi afectate.