12 mart. 2020 | 09:31

Apple a anulat cea mai importantă lansare: cel mai ieftin iPhone e amânat

ACTUALITATE
Apple a anulat cea mai importantă lansare: cel mai ieftin iPhone e amânat

Deja de câțiva ani, în luna aprilie, Apple are programat un eveniment pentru lansarea de noi dispozitive. De obicei, lista include câteva tablete și două, trei modele de ceasuri. Anul acesta se va face excepție de la regulă.

Apple a amânat lansarea iPhone 9 pe termen nelimitat, au confirmat surse apropiate de companie. Anunțul cu pricina ar fi trebuit să vină înainte de finele acestui luni, dar epidemia de coronavirus combinată cu închiderea fabricilor din China a dus la anularea conferinței.

Detaliile despre viitorul iPhone 9 au fost confirmat de o sursă din companie pentru Cult of Mac. În acest moment, lansarea respectivului dispozitiv este anulată pe termen nelimitat. Desfășurarea conferinței Apple nu a fost facilitată nici de interdicția impusă în California cu referire la adunările de mai mult de 1000 de persoane. Ca referință, avem aceeași limitare acum în România.

Conferința ar fi trebuit să se desfășoare în Santa Clara și este posibil să vedem același deznodământ și pentru WWDC 2020.

Cei de la Apple au anunțat de mult timp că întâmpină probleme cu producția din China, iar această realitate ar putea duce la amânări ale livrărilor de iPhone 11. Mai mult decât atât însă, se reflectă în imposibilitatea lansării de dispozitive noi.

”De ce să organizezi un eveniment când nu sunt gata produsele?”, a afirmat sursa citată. ”Este o decizie destul de simplă.”, a insistat ea. În teorie, Apple și-a creat un sistem de backup pentru a facilita producția alternativă, dar situația se schimbă de la o zi la alta și este imposibil să faci o estimare vizavi de ce urmează să se întâmple mâine. Momentan, orice gadget nou de la gigantul din Cupertino este o cauză pierdută.

Printre produsele care ar fi trebuit să fie anunțate la conferință se numără iPhone 9 și o nouă generație de iPad Pro. În timp ce iPhone-ul va aduce aminte de iPhone 8, cu un buton de Touch ID și margini grosuțe ale ecranului, noul iPad Pro ar trebui să aibă trei camere și un senzor 3D ToF pentru aplicații de realitate augmentată.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele