23 sept. 2020 | 18:14

Aplicația care ar putea fi mai utilă decât Zoom pentru conferințele video

ACTUALITATE
Aplicația care ar putea fi mai utilă decât Zoom pentru conferințele video

Este posibil să fi auzit de Prezi ca fiind un software inovator asemănător bătrânului PowerPoint. Diferența a fost că puteai prezenta informațiile într-o manieră mai dinamică.

Prezi s-a extins în ultimul an, cu accent pus pe încorporarea atât a videoclipurilor live, cât și a celor înregistrate în prezentări. Acum, pe măsură ce multe școli încearcă să implementeze educația online pentru prima dată, Prezi lansează două noi instrumente adaptate învățării la distanță.

Ce presupun noile funcții Prezi?

Prima funcție lansată este o caracteristică “video în video”, care va permite prezentatorilor să plaseze videoclipuri înregistrate pe ecran în timpul streamingurilor live sau înregistrate. Instrumentul ar putea servi drept ajutor vizual pentru profesori în locul tablelor și diagramelor fizice.

Al doilea instrument se numește Screenshare, iar cei care folosesc platforma îl pot folosi pentru a comuta între videoclipuri (live sau înregistrate) și desktopul lor, conform The Verge.

Cele două funcții fac parte dintr-un efort mai amplu de reorientare a Prezi în jurul întâlnirilor la distanță, un obiectiv care a fost în lucru în ultimii ani.

“Am început, în 2017, să vedem că lumea se schimbă de la momentul în care prezentările, care se refereau în principal la scenă, începeau să devină din ce în ce mai mult înregistrate”, explică Szafranski.

Compania a lansat Prezi Video, prima sa platformă care le-a permis prezentatorilor să se afișeze pe ecran alături de conținutul lor vizual, la sfârșitul anului trecut.

De atunci, compania integrează Prezi Video cu platformele de chat video: poate fi integrată în Zoom, Microsoft Teams, Google Hangouts și Webex, unele dintre cele mai populare  instrumente pentru întâlniri la distanță.

Instrumentul de redare “Video în Video” se lansează în prezent în versiunea beta pentru utilizatorii Prezi Video. Versiunile finale ale acestuia și ale Screenshare vor fi disponibile până la sfârșitul celui de-al patrulea trimestru al anului în curs.