Zoom introduce, în sfârșit, funcția care să-ți facă munca mai sigură

Zoom introduce, în sfârșit, funcția care să-ți facă munca mai sigură

Zoom a dezvăluit autentificarea în doi factori (2FA) pentru toate conturile de utilizator, pentru a facilita prevenirea „zoombombing” și a altor încălcări ale securității.

Odată activat, sistemul va solicita utilizatorilor să introducă un cod unic dintr-o aplicație de autentificare mobilă, SMS sau apel telefonic. La rândul său, acest lucru va împiedica potențialii atacatori să preia controlul conturilor folosind acreditări furate, deoarece ar trebui să dețină și controlul dispozitivului tău mobil.

2FA este disponibil pentru portalul web Zoom, clientul desktop, aplicația mobilă și camera Zoom. Acesta acceptă protocalul cu parolă unică (TOTP) bazat pe timp, deci funcționează cu aplicații precum Google Authenticator, Microsoft Authenticator și FreeOTP. Compania acceptă, de asemenea, diverse metode de autentificare, inclusiv SAML, OAuth și autentificare bazată pe parolă.

La începutul acestui an, Zoom a oferit criptarea apelurilor video de la un capăt la altul doar utilizatorilor care plătesc, dar în cele din urmă a lansat funcția tuturor. De data aceasta, Zoom a lansat 2FA pentru toți utilizatorii simultan, dar configurarea acesteia este o procedură ușor diferită, în funcție de statut – dacă ești administrator de afaceri sau utilizator individual. Pentru un ghid detaliat, consultă ghidul centrului de ajutor 2FA al Zoom.

Pentru unii criză, pentru alții belșug: cum a intrat șeful Zoom pe lista bogaților planetei în pandemie

Pandemia de coronavirus e asociată cu crize și perioade recesiune, numai că nu e la fel peste tot. Unii au capitalizat puternic în pandemie, iar șeful Zoom e unul dintre ei.

Înainte de pandemie, puțină lume știa de aplicația Zoom, cea care permite organizarea de conferințe audio-video de la distanță. Dar odată ce virusul a forțat autoritățile să ia măsuri și chiar să limiteze drastic deplasările, aplicația a devenit extrem de cunoscută la nivel mondial. Compania e condusă de Eric Yuan, cel care ocupă funcția de director general. El a reușit, după aceste luni, să intre în lista Forbes a celor mai bogați oameni ai planetei. E spre coada clasamentului, e adevărat, dar e acolo.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: