Anunțul BMW pentru șoferii din România: cu ce vine nou pentru clienți

Anunțul BMW pentru șoferii din România: cu ce vine nou pentru clienți

BMW are un anunț pentru șoferii din România, iar clienții vor beneficia de toate aceste funcții în scurt timp.

BMW are pregătit pentru clienții din România cel mai mare update realizat în ultima perioadă. E vorba de aducerea celor mai noi tehnologii și funcții de asistență pentru toți șoferii care dețin modele de ultimă generație. Sunt, de asemenea, îmbunătățiri aduse și-n zona de conectivitate.

Potrivit constructorului german, a fost începută o amplă acțiune de actualizare Over the Air a mașinilor sale, care de astăzi este disponibilă și pentru mașinile aflate în România, după cum scrie profit.ro.

Practic, vor beneficia de acest update 500.000 de vehicule la nivel global.

BMW, update pentru șoferii din România

Printre noile update de soft se numără funcții care cuprind aplicații de asistență la parcare, asistență în viraje, aplicația de muzică Spotify, și altele. Mai mult, e disponibil și sistemul Drive Recorder, un soft care recompune imaginile preluate de camerele existente pe mașină și le salvează pentru poziționarea și orientarea șoferului.

Drive Recorder va folosi, din momentul activării acestei funcții, în iulie, atât camerele pentru parcare, cât și camerele frontale, existente pe mașină. Activarea funcției Drive Recorder va putea fi făcută și la cererea șoferului. Important de precizat, însă, că e disponibil doar pentru mașinile noi.

„Ultimul software update va pregăti modelele vechi să poată comanda BMW Drive Recorder prin Connected Drive Store. În România nu va fi posibil, dar va putea fi comandat pe modelele noi”, a declarat pentru Profit.ro Alexandru Șeremet, manager Corporate Communication BMW România.

Pe de altă parte, alte tehnologii întârzie.

„Din păcate Connected Drive Store nu este disponibil încă în România și nu avem pe moment o dată când va fi disponibil”, spune managerul Corporate Communication BMW România.

BMW caută să țină pasul cu alți constructori extrem de digitalizați, așa cum e Tesla. De altfel, compania lui Musk e prima care a venit cu actualizările Over the Air la modelele sale,tocmai pentru a facilita și funcția AutoPilot.

BMW susține că vine cu ceva similar și actualizarea durează aproximativ 20 de minute, timp în care mașina nu poate fi folosită. La Tesla, procesul durează până la două ore.

Citește și: