Anunțul Vodafone pentru aproape 1 milion de români. Schimbarea se întâmplă din 31 martie

Anunțul Vodafone pentru aproape 1 milion de români. Schimbarea se întâmplă din 31 martie

Vodafone a anunțat că preluarea UPC România a ajuns într-o etapă nouă. Cei peste 960.000 de clienți au fost informați că, din 31 martie, nu va mai fi decât o singură companie. Și apar câteva schimbări relevante.

Operatorul a transmis că procesul de fuziune dintre Vodafone și UPC continuă, astfel încât, din 31 martie 2020, Vodafone România S.A. devine furnizorul de servicii fixe de comunicaţii electronice. Astfel, toate drepturile și obligaţiile UPC România S.A. vor fi preluate de către operator. Condiţiile contractului nu se vor modifica.

Odată cu acest demers, plata facturii pentru serviciile fixe și TV va avea ca furnizor Vodafone și se va face în contul IBAN afișat pe factură. Dacă plătești factura prin internet banking, UPC România va fi înlocuit cu Vodafone – pentru servicii fixe și TV. În cazul în care pentru plata facturii ai activat serviciul bancar de direct debit, suma de plată prevăzută în factură va fi reţinută de bancă în numele operatorului care preia UPC.

Vodafone va transmite informările

Vodafone a transmis și că telefoanele de contact rămân aceleași: 031 100 1000 și 031 110 0872. Dar denumirea serviciilor nu va mai cuprinde UPC, iar serviciul Alo Nelimitat UPC se va redenumi în Alo Nelimitat. Va fi parte din rețeaua fixă a operatorului.

Nu în ultimul rând, din aprilie 2020, toate notificările și informările vor veni din partea Vodafone România S.A. În cazul în care ai și servicii mobile de la Vodafone, vei primi în continuare două facturi.

Preluarea UPC România s-a întâmplat pe fondul preluării, la nivel european, a Liberty Global (care controla UPC) în Germania, Cehia, Ungaria și România. Tranzacția a fost de aproximativ 18,4 miliarde de euro. În România, rețeaua acestui furnizor de servicii înseamnă o rețea care acoperă 3,1 milioane de gospodării și peste 960.000 de clienți.

În total, cele două companii formează acum un grup cu aproape 10 milioane de clienți (din care aproximativ jumătate sunt pe cartele prepay).

Etichete: