Anunț de la OMS: medicamentul care ar face minuni împotriva bolii Covid-19

Anunț de la OMS: medicamentul care ar face minuni împotriva bolii Covid-19

OMS a prezentat „vești bune” legate de un tratament împotriva bolii provocate de noul tip de virus. Șeful Organizației Mondiale a Sănătății a făcut anunțul.

OMS a făcut un anunț legat de un posibil tratament care ar fi extrem de eficient împotriva bolii provocate de noul tip de virus – Covid-19. E vorba de un steroid care nu costă foarte mult și care i-ar putea salva pe cei în stare gravă.

În acest context, șeful OMS a salutat ”veștile foarte bune” după ce primele rezultate venite de la specialiștii din Marea Britanie au fost îmbucurătoare. Organizația Mondială a Sănătății a încurajat continuarea testelor, dar primele semnale sunt extrem de bune.

OMS: medicamentul care ar face minuni împotriva Covid-19

Șeful OMS a salutat descoperirile făcute în Marea Britanie chiar pe site-ul organizației.

Acesta este primul tratament care a demonstrat că reduce mortalitatea pacienților cu Covid-19 ce au nevoie de oxigen și ajutorul ventilatoarelor”, a declarat șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus. ”Acestea sunt vești foarte bune și felicit guvernul britanic, Universitatea Oxford și spitalele și pacienții din Regatul Unit care au contribuit la această descoperire științifică salvatoare de vieți”, a spus acesta.

Dexametazona este un medicament pe bază de corticosteroizi și este utilizat în tratamentul multor afecțiuni, incluzând probleme reumatice, o serie de afecțiuni ale pielii, alergii severe, dar și boli respiratorii cum ar fi astm sau tuberculoză. Experții britanici citați de BBC News susțin că medicamentul reprezintă o descoperire esențială în tratamentul împotriva noului virus care poate fi mortal.

Concret, ar reduce cu o treime riscul letal în cazul pacienților care sunt trecuți pe ventilație sau pe oxigenare artificială.

Se crede că medicamentul antiinflamator, folosit încă din anii ’60, reduce mortalitatea cu o treime la persoanele puse pe ventilatoare și cu o cincime la pacienții care primeau doar oxigen suplimentar. Dexametazona nu pare să aibă vreum efect la pacienții cu forme mai ușoare ale bolii provocate de noul coronavirus.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: