Anti-vacciniștii, desființați de Facebook: măsura la care nu se aștepta nimeni

Anti-vacciniștii, desființați de Facebook: măsura la care nu se aștepta nimeni

Până acum, cei de la Facebook au fost destul de relaxați când vine vorba de promovarea anti-vacciniștilor pe cea mai mare rețea de socializare. Lucrurile s-au schimbat peste noapte.

Dezinformarea, minciunile și știrile false continuă să se răspândească într-un ritm foarte alert pe Facebook, iar acest lucru nu se va schimba prea curând. Atâta timp cât face bani din asta, Mark Zuckerberg este gata să desființeze democrația americană. Nu de alta, dar orice minciuni politice sunt permise în reclamele de pe Facebook, inclusiv în ziua alegerilor din SUA, de pe 3 noiembrie.

Ca să-și mai spele un pic păcatele, cei de la Facebook au decis să inițieze o campanie împotriva anti-vaccinistilor. Aceștia vor putea în continuare să facă postări pe acest subiect și să se grupeze în comunități, dar nu vor mai putea promova postările specifice curentului antivaccinist sub formă de reclame pe Facebook.

Nicio organizație din mediul online nu va mai putea plăti compania americană pentru a răspândi reclame prin care se încurajează oamenii să nu se vaccineze. Măsura este una globală și a fost anunțată printr-un comunicat pe site-ul companiei.

”Astăzi, lansăm o inițiativă globală prin care sunt interzise reclamele care descurajează oamenii care vor să se vaccineze. Nu vrem să vedem aceste reclame pe platforma noastră.”, au declarat oficialii cele mai mari rețele de socializare de pe planetă.

Ca un detaliu ciudat, nu toate reclamele despre vaccinuri vor fi interzise. De exemplu, cele care promovează sau descurajează proiecte de legislație sau inițiative guvernamentale referitoare la vaccinuri vor fi permise în continuare.

În trecut, cei de la Facebook au mai blocat reclame care includeau informații false despre vaccinuri, dar le-au permis pe cele care te descurajau să te vaccinezi. Ideea din spatele acestei inițiative Facebook este de a încuraja oamenii să se vaccineze împotriva gripei sezoniere, în timp ce coronavirus face ravagii în fiecare colț al mapamondului.

Citește și: