Angajați Amazon, amenințați de companie: motivul aberant pentru care ar putea fi concediați

Angajați Amazon, amenințați de companie: motivul aberant pentru care ar putea fi concediați

Amazon se confruntă cu un nou scandal legat de tratamentul angajaților săi. De această dată, nu este însă vorba de condițiile inumane în care activează lucrătorii în depozitele gigantului.

În urmă cu ceva timp, doi angajați Amazon au atras atenția asupra faptului că gigantul american contribuie semnificativ la încălzirea globală prin furnizarea de servicii de cloud companiilor specializate pe petrol și exploatarea gazelor, se arată într-un raport al The Washington Post. Primele informații pe marginea acestui subiect au apărut în luna octombrie a anului trecut, iar angajații cu pricina au fost Maren Costa și Jamie Kowalski.

Din păcate pentru cele două persoane, poziția lor la Amazon a fost pusă în pericol pentru că au optat să atragă atenția asupra modului în care gigantul condus de Jeff Bezos contribuie la schimbările climatice. Conform spuselor celor doi, după publicarea articolului din octombrie, au fost chemați în ședință de către oficialii departamentului de resurse umane și au fost acuzați de încălcarea politicii de comunicații externe a companiei.

Din acel moment, nu a durat mult până când Costa a primit un email de la un avocat la Amazon care i-a atras atenția că orice încălcări ulterioare ale aceleiași politici s-ar putea reflecta în acțiuni ”corecționale” până la încheierea angajării la Amazon. Kowlanski a afirmat că a primit un email cu un conținut similar.

Cei de la Amazon au oferit un comunicat de presă pe marginea subiectului celor de la Engadget și nu s-au ferit la niciun nivel să nege întregul set de circumstanțe. ”Poltica noastră referitoare la comunicațiile externe nu este nouă și credem că este similară cu a altor companii. De curând, am actualizat politica și procesul aferent de aprobare pentru a face mai ușoară pentru angajați participarea la activități externe, precum discursuri, interviuri și utilizarea logo-ului companiei. La fel ca în cazul oricărei reguli interne, angajații s-ar putea să primească o notificare din partea echipei noastre de resurse umane dacă aflăm de o instanță în care politica nu este respectată.” Scuza principală este că nu doar Amazon are o astfel de politică.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: