29 iun. 2020 | 06:30

Amenzi de zeci de mii de lei, în Capitală: ce au greșit oamenii când au ieșit din casă

ACTUALITATE
Amenzi de zeci de mii de lei, în Capitală: ce au greșit oamenii când au ieșit din casă

România se află în continuare în stare de alertă, cu numeroase restricții care ar trebui respectate. Din păcate, un număr copleșitor de români ignoră legislația în vigoare și sunt amendați cu sume exorbitante.

Chiar dacă te poți deplasa oriunde fără declarație pe propria răspundere și nu te oprește nimeni să petreci zile întregi la terasă, există câteva detalii pe care ar fi bine să le ai în vedere, dacă nu vrei să fii amendat. Chiar dacă poți să intri la magazinul din colțul străzii fără mască de protecție pe față, dacă nu vrei să fii amendat pentru gestul tău, ar fi bine să nu o faci.

Doar în București, în noaptea de sâmbătă spre duminică, 20 de bucurești au fost amendați pentru că au fost prinși fără mască de protecție în spații publice închise, spații comerciale sau la locul de muncă, se arată într-un comunicat al Poliției Capitalei. Oficialii Poliției au anunțat duminică faptul că razia a vizat 146 societăți comerciale din București, iar echipele mixte de control au dat 60 de amenzi în valoare de 86.800 de lei.

Dintre acestea, 29 de amenzi în valoare de 56.400 de lei au fost date pentru nerespectarea măsurilor care se aplică pe durata stării de alertă pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. „Echipele de control au sancționat operatorii economici care nu au organizat activitatea în aer liber sau nu au asigurat la intrare triajul epidemiologic şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor, atât pentru personalul propriu cât şi pentru vizitatori”, au afirmat polițiștii.

Pe lângă penalitățile legate de măsurile impuse pe perioada stării de alertă din România, alte amenzi au fost aplicate și pentru tulburarea liniștii și ordinii publice sau pentru nerespectarea legislației privind protecția consumatorilor. Una peste alta, este evident că autoritățile fac tot posibilul pentru a micșora rata de răspândire a infecțiilor cu noul coronavirus. Cei care nu respectă legea ajung să cotizeze la bugetul de stat.
La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele