Amenzi de peste 100.000 lei în București: ce trebuie să știi dacă stai în Capitală

Amenzi de peste 100.000 lei în București: ce trebuie să știi dacă stai în Capitală

Sub pretextul prevenirii răspândirii cazurilor de coronavirus, pe parcursul weekendului, în București au fost date amenzi de 103.000 lei.

Odată cu luna septembrie, numărul celor care petrec timp la mare s-a micșorat semnificativ, iar localurile de pe litoralul românesc nu mai sunt de interes nici pentru turiști, nici pentru autorități. În acest context, interesul s-a mutat în Capitală, unde numărul amenzilor a explodat.

Din cauza neregulilor înregistrate la cluburi, terase, restaurante și săli de jocuri și pariuri sportive, polițiștii din București au dat amenzi în valoare de 103.000 lei. În același timp, a fost confiscată suma de 6200 lei, iar o locație a rămas fără 3200 de sticle de băuturi alcoolice și fără alcool.

Toate acestea s-au desfășurat pe parcursul zilei de sâmbătă, când polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București au efectuat o acțiune de amploare. Scopul principal a fost monitorizarea implementării măsurilor de prevenire a răspândirii pandemiei de coronavirus. Acestea sunt destul de numeroase și au rămas în vigoare, în contextul în care România continuă să se afle în stare de alertă, pentru prevenirea și combaterea infecțiilor cu Covid-19. În contextul în care au fost înregistrate și multe alte nereguli de funcționare, amenzile au explodat.

În urma acțiunii ce a vizat peste 40 de societăți comerciale din Municipiul București, echipele de control au aplicat 56 de sancțiuni contravenționale în valoare de totală de aproximativ 103.000 de lei și au confiscat suma de 6.200 de lei de la o firmă din sectorul 5 care nu respecta legislația privind utilizarea caselor de marcat.

Cea mai ciudată situație a fost înregistrată la o terasă din sectorul 3. Polițiștii au constat că localul funcționa fără nicio autorizare din partea organelor competente. În același timp, au fost descoperite și alte nereguli, pentru a se ajunge în final la o amendă contravențională de 17.000 lei.  Din același local, au fost confiscate 1900 de sticle de băuturi alcoolice și 1300 de sticle de băuturi non-alcoolice.

Citește și: