Mamaia continuă să ”facă valuri” prin amenzi generoase: cât a costat inconștiența patronilor

Mamaia continuă să ”facă valuri” prin amenzi generoase: cât a costat inconștiența patronilor

Patronii din stațiunile de pe litoralul românesc continuă să ignore recomandările autorităților, în ceea ce privește distanțarea fizică între clienți. Amenzile sunt usturătoare.

Activitatea de pe litoralul românesc se va încheia în curând, iar patronii de terase sunt din ce în ce mai disperați să facă bani, ignorând orice lege menită să prevină creștere cazurilor de coronavirus. Din păcate pentru ei, autoritățile române și-au făcut un scop în viață din a da amenzi dureroase pe acest subiect.

Amenzi în valoare de 120.000 de lei au fost date în weekend în Mamaia, în noaptea de sâmbătă spre duminică, unui număr de șase agenți economici. Toate au fost menite să încurajeze respectarea normelor de distanțare fizică între clienți.

„În staţiunea Mamaia, poliţiştii au identificat 6 societăţi comerciale care nu au luat măsurile necesare în vederea respectării normelor de protecţie sanitară şi nu au asigurat ca normele de distanţare fizică să fie aplicate în mod eficient, pentru a se evita, pe cât posibil, interacţiunea fizică între clienţi. Operatorii economici au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă, în valoare totală de 120.000 de lei, întrucât 4 dintre aceştia au încălcat în mod repetat normele de protecţie sanitară”, reiese dintr-un comunicat de presă transmis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa.

Pentru facilitarea controalelor, au contribuit 200 de polițiști, jandarmi, pompieri, inspectori de muncă, sanitar-veterinari și reprezentanți DSP (Direcția de Sănătate Publică). Scopul tuturor a fost de a verifica respectarea măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii și limitării infectării cu Covid-19. În principal, au fost efectuate controale în cele mai aglomerate localități din județul Constanța.

„Cu ocazia controalelor, au fost verificate 132 societăţi comerciale şi au fost aplicate 74 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 193.400 de lei, dintre care 16 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, 12 pentru nerespectarea modului de amenajare a teraselor privind distanţarea fizică şi locul prevăzut la mese şi 21 pentru pentru fapte de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice”, a informat IPJ.

Dincolo de prevenirea răspândirii infecțiilor cu coronavirus, au fost efectuate controale și legate de respectarea normelor împotriva răspândirii incendiilor. În mod aproape previzibil, concluziile au fost îngrijorătoare. „Au fost depistate 43 de deficienţe, precum şi 3 obiective care funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu, fiind aplicate 41 de sancţiuni (34 de avertismente şi 7 amenzi), în valoare totală de 36.500 de lei”, mai menţionează comunicatul IPJ Constanţa.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: