14 apr. 2020 | 15:17

Amazon recurge la o măsură disperată în țara cu un sistem medical mai prost decât te-ai aștepta

ACTUALITATE
Amazon recurge la o măsură disperată în țara cu un sistem medical mai prost decât te-ai aștepta

Amazon are zeci de mii de angajați și-o problemă imensă: sistemul medical din Statele Unite ale Americii contribuie la acutizarea problemelor de acum. Compania a decis astfel să-și facă propriul centru de testare.

Într-un timp record, SUA au ajuns pe primul loc în clasamentul crizei medicale de-acum, fără să fie vreun motiv de laudă cu asta. Au aproape 588.000 de cazuri cu peste 23.600 de decese, iar New York e cel mai afectat oraș. Asta și din cauză că sistemul medical presupune că dacă n-ai asigurare, ai aproape de zero șanse să fii tratat.

Acum, Amazon e în fața unei probleme imense. Trebuie să îşi menţină activitatea, care a crescut pe fondul statului acasă și-a comenzilor, dar și să se asigure că angajații sunt sănătoși.

În acest context, compania a început să adune echipamente pentru a-şi construi primul laborator propriu de testare. Amazon a spus că vrea să dezvolte capacităţi de testare prin care să poată monitoriza starea de sănătate a sutelor de mii de angajaţi ai companiei, inclusiv a celor asimptomatici.

Amazon a transferat cercetători, manageri de programe şi alţi specialişti din proiectele lor către acest proiect al testării în masă. Speră astfel că va începe în curând testarea angajaţilor din prima linie. Totodată, este în discuţii cu şefii a doi producători de teste pentru a identifica modalităţi prin care să testeze angajaţii, notează ZF.

Zeci de mii de angajați noi pentru Amazon

Independent de decizia de-a avea un centru de testare, Amazon a anunțat că va angaja alte 75.000 de persoane. Sunt vizate posturi în depozite şi curieri. Aceste angajări noi se adaugă altor 100.000 de locuri de muncă create recent de companie.

Amazon anticipează că va cheltui peste 500 de milioane de dolari la nivel mondial pentru majorarea salariilor angajaţilor în timpul pandemiei, peste suma de 350 de milioane de dolari estimată anterior. Compania nu e însă lipsită și de alte probleme. Un angajat care a condus un protest pentru dezinfectarea unui depozit Amazon a fost concediat la scurt timp după mișcarea de protest.

În ceea ce privește sistemul medical american, în videoul de mai jos e prezentat cu toate problemele și de ce America are nevoie de asigurarea medicinei de urgență pentru cetățeni.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele