Cum te ascultă Amazon când vorbești cu Alexa și ce să faci ca să eviți asta

Cum te ascultă Amazon când vorbești cu Alexa și ce să faci ca să eviți asta

Peste 100 de milioane de dispozitive Echo Amazon au fost vândute de la începutul anului 2019: nu este un număr mic. Dar unii oameni ar putea să-și arunce dispozitivul după ce a apărut vestea că Amazon angajează mii de oameni din întreaga lume pentru a asculta înregistrări vocale capturate în casele și birourile utilizatorilor Echo.

Înregistrările sunt transcrise și adnotate înainte de a fi readuse în software. Scopul este de a elimina golurile din înțelegerea de către asistentul vocal a vorbirii umane, astfel încât să poată răspunde mai bine la comenzi.

Cu toate acestea, poate fi de-a dreptul îngrijorător.

Cum ascultă aceste informații private și uneori șocante? Pentru început, examinatorii trebuie să înregistreze datele, indiferent dacă dispozitivul a fost activat intenționat sau nu. Între timp, dacă recenzorii aud orice detalii private, cum ar fi numele persoanelor sau datele bancare, li se spune să le marcheze drept “date critice” și să treacă la următorul fișier audio.

Care este scuza oferită de Amazon?

Amazon spune că înregistrările nu sunt răspândite și servesc unui scop. “Adnotăm doar un număr extrem de mic de interacțiuni dintr-un set aleator de clienți pentru a îmbunătăți experiența clientului”, a explicat un purtător de cuvânt pentru Forbes.

Amazon folosește aceste informații pentru a-și instrui sistemele de recunoaștere a vorbirii și de înțelegere a limbajului natural, astfel încât Alexa să poată înțelege mai bine solicitările și să se asigure că serviciul funcționează bine pentru toată lumea, spune purtătorul de cuvânt.

“Avem garanții tehnice și operaționale stricte și avem o politică de toleranță zero pentru abuzul sistemului nostru. Angajații nu au acces direct la informații care pot identifica persoana sau contul ca parte a acestui flux de lucru.

În timp ce toate informațiile sunt tratate cu mare confidențialitate și folosim autentificarea cu mai mulți factori pentru a restricționa accesul, criptarea serviciilor și auditurile mediului nostru de control pentru a le proteja, clienții își pot șterge oricând înregistrările vocale asociate contului lor”.

Cu alte cuvinte, Amazon pretinde că personalul nu știe cui aparține informația, iar scopul acesteia este de a îmbunătăți modul în care funcționează Echo. Cu toate acestea, Amazon nu le spune în mod explicit utilizatorilor că un om ar putea asculta înregistrări uneori private ale vieții lor de zi cu zi.

Ce poți face ca discuțiile tale să nu fie ascultate?

Mulți experți în securitate consideră că difuzoarele inteligente – inclusiv Echo, Google Home și Apple HomePod – sunt inerent nesigure și că ar fi mai bine dacă nu le-ai utiliza. Cu toate acestea, dacă vrei în continuare să folosești Echo sau dispozitive similare, există câteva lucruri pe care le poți face pentru a bloca accesul la datele tale.

În primul rând, poți accesa setările de confidențialitate ale dispozitivului și dezactiva tot ceea ce ar putea colecta datele tale personale. Fiecare dintre dispozitivele Amazon Echo folosește identificarea cuvintelor cheie pe dispozitiv pentru a detecta cuvântul “trezire”.

Pe Echo, există opțiunea de a dezactiva înregistrările vocale pentru dezvoltarea de noi funcții. Cu toate acestea, chiar dacă o dezactivezi, este posibil ca înregistrările să fie analizate manual pe parcursul procesului de revizuire, care se desfășoară regulat.

Pagina Setări de confidențialitate Alexa este disponibilă prin site-ul Amazon sau prin tab-ul Alexa Confidențialitate din setări aplicației Alexa. De asemenea, încă o măsură de securitate este să oprești dispozitivul atunci când nu-l folosești sau te poți asigura că Echo răspunde doar la vocea unei singure persoane.

În același timp, dispozitivele Echo îți permit să asculți înregistrările vocale asociate contului tău și să ștergi înregistrările vocale anterioare din meniul setări.

Unele dispozitive care folosesc Echo pot fi configurate ca de fiecare dată când un fișier audio este trimis în cloud, să te atenționeze printr-o notificare cu sunet. Dispozitivele inteligente pentru casă adaugă confort vieții tale, dar prezintă și riscuri semnificative de securitate. Dacă ai de gând să le utilizezi, asigură-te că le blochezi cât mai mult posibil accesul la datele tale pentru a le păstra în siguranță.

Etichete: