10 oct. 2018 | 09:31

Google Home Hub încearcă să revoluționeze boxele inteligente cu un ecran

ACTUALITATE
Google Home Hub încearcă să revoluționeze boxele inteligente cu un ecran

Conferința celor de la Google de pe 9 octombrie a fost, în mare parte, despre noile telefoane Pixel 3 și Pixel 3 XL. În același context însă, a fost dezvăluită și boxa inteligentă Google Home Hub cu ecran.

Dacă ai urmărit speculațiile din ultimele zile legate de evenimentul Google, șansele să fii uimit erau infime spre inexistente. Până și micuța boxă inteligentă Google Home Hub a fost subiectul unor zvonuri. La momentul respectiv, nu era însă foarte clară utilitatea ecranului. În rest, știam că ar trebui să ofere același volum de funcții precum boxele Google Home existente deja pe piață.

Google Home Hub va avea un preț de aproximativ 150 de euro și este un promovat ca un ”smart display” (ecran inteligent). Momentan, este disponibil pentru precomandă și, începând cu 22 octombrie, vor începe livrările în Statele Unite, Regatul Unit și Australia. Practic, sunt vizate doar țări vorbitoare de engleză. În restul lumii, disponibilitatea noului Home Hub este relativă.

Fiecare achiziție a unui Home Hub se va reflecta într-un bonus de șase luni acces gratuit la YouTube Premium. În ceea ce privește funcționalitatea, ecranul sensibil la atingere de pe partea din față facilitează o interacțiune mai rapidă cu Google Assistant. În plus, facilitează afișarea de rezultate la căutările tale, în loc să le auzi ”spuse” de Google Assistant.

Aceeași boxă inteligentă cu ecran de la Google, în mod previzibil, facilitează accesul la altele servicii ale americanilor. Google Photos, Map, Calendar și YouTube sunt toate incluse în acest pachet atrăgător. Dacă ai o sonerie Nest Hello, când cineva sună la ușă, Home Hub îți afișează imediat o imagine cu respectiva persoană. Pe partea de streaming audio, sunt suportat din start servicii precum Spotify, Pandora și iHeartRadio. Home Hub știe cine i se adresează și personalizează imaginile pe care le afișează și conținutul de pe ecranul principal în funcție de interlocutor.

Dacă nu era evident din imaginea de mai sus, Google Home Hub nu include o cameră. Acea decizie a fost intenționată și are ca scop sporirea confortului psihologic al utilizatorului. Pentru că nu are o cameră, vei fi mai liniștit în a instala în dormitor, de exemplu.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele