Apple HomePod a primit cea mai importantă distincție

Apple HomePod a primit cea mai importantă distincție

Dacă ți-ai propus să pui mâna pe o boxă de audiofili, dar nu ai la dispoziție câteva mii de euro, Apple HomePod s-ar putea să fie cea mai bună alternativă.

Audiofilii sunt niște oameni cu un simț al auzului foarte dezvoltat care sunt gata să facă investiții astronomice în echipamentele audio pentru o experiență specială. Întregul set generos de achiziții are un singur scop. Un audiofil preferă să asculte orice melodie în versiunea ei originală, exact așa cum a intenționat artistul. Asta înseamnă că trebuie să nu lase loc de distorsiuni și, în același timp, să nu amplifice artificial anumite frecvențe. Basul, înaltele și mediile trebuie să fie pe aceeași linie cu înregistrarea originală.

Într-o postarea pe Reddit preluată de AppleInsider, se detaliază procesul incredibil de elaborat prin care Apple HomePod a ajuns să fie clasificată ca o boxă de audiofili. Setul de postări a fost realizat de utilizatorul WinterCharm, iar argumentele pentru a-și susține concluzia sunt foarte numeroase. Pentru unele persoane, cuvintele folosite ar putea fi foarte tehnice, dar ideea de bază poate fi surprinsă într-un set de câteva rânduri.

Ca principiu, pentru a testa calitatea unei boxe raportată la înregistrarea originală, o melodie a fost redată prin HomePod. Printr-un set de microfoane profesionale de bandă largă, emisiile boxei au fost captate și transpuse într-un grafic similar cu o cardiogramă. Același grafic a fost generat pentru melodia originală ascultată. Cele două grafice s-au suprapus, iar diferențele au fost analizate cu atenție. Se pare însă că analiza acustică nu a scos la iveală nicio diferență între semnalul audio sursă și cel emis de boxă.

Într-o perioadă în care majoritatea ascultătorilor vânează frecvențe extreme, bași puternici și înalte care să se audă la câteva sute de metri, gestul celor de la Apple a fost curajos. Apple HomePod este o boxă de audiofili care nu distorsionează, ci redă cele mai curate frecvențe create de artist.