Acest joc LEGO are peste 9.000 de piese, dar și un preț pe măsură: de ce e atât de special

Acest joc LEGO are peste 9.000 de piese, dar și un preț pe măsură: de ce e atât de special

LEGO aduce în România cel mai mare set din istoria sa. E vorba de peste 9.000 de piese, pe care le poți avea cu un preț pe măsură.

LEGO e o marcă ce continuă să reziste, în ciuda faptului că mai totul s-a digitalizat. Chiar și așa, nu și-a pierdut fanii. Compania anunță că a adus în România cel mai mare set de cărămizi din istoria sa. E vorba de reconstituirea din piese a celebrului Colosseum din Roma din peste 9.000 de piese.

Prețul pachetului e unul pe măsură.

Cât costă Colosseum de la LEGO

Compania anunță că, începând din 27 noiembrie, va aduce în magazine cel mai mare set din istoria sa, set din care se poate construi o machetă a celebrului Colosseum din Roma. Amfitreatrul din cărămizi are, după lunga asamblare, o înălțime de 27 cm, lățime 52 cm și adâncime 59 cm.

Numărul total de piese este de 9.036. Este cel mai mare set de cărămizi LEGO lansat până acum, recordul anterior fiind deținut de un set Star Wars.

Modelul include o reproducere a celor trei etaje distincte ale Colosseumului, cu coloane din ordinele doric, ionic și corintic. Aceste coloane au fost recreate fidel în formă de cărămizi LEGO, folosind o suită de tehnici creative de construire, inclusiv volute decorative, recreate prin recolorarea unui element LEGO pentru role, întors invers, pentru un aspect autentic, spune compania.

Setul include și 80 de arcade în zona spectatorilor (același număr ca originalul) și trei nuanțe de culori pentru a replica diversele coloane și sugera trecerea timpului pentru obiectivul de aproape 2.000 de ani.

Grupul LEGO a fost fondat în Billund, Danemarca în 1932 și are 616 magazine în lume, iar vânzările totale au fost de 2,5 miliarde dolari în prima jumătate din 2020.

Citește și: