05 mart. 2020 | 12:40

Acest iPhone rulează Android în, probabil, cel mai inutil experiment

ACTUALITATE
Acest iPhone rulează Android în, probabil, cel mai inutil experiment

Apple a reușit să își închidă foarte bine platformele hardware și software. Sau cel puțin a făcut-o până acum, când Android a ajuns pe iPhone. De ce? Pentru că se poate, probabil.

Poate că ai vrea Android pe iPhone, că-ți place telefonul, dar nu vrei iOS. Și mai mulți hackeri independenți au încercat să facă asta. Și au încercat și viceversa: iOS pe un telefon cu Android. În cazul de față e vorba de Project Sandcastle care are un oarecare succes. Android a ajuns astfel să ruleze pe un iPhone 7.

Poți experimenta cu acest proiect, dacă ții neapărat. Mai important ar fi să știi însă că nu vei avea o mulțime de opțiuni. Iar pe iPhone 11 Pro mai bine nu încerci.

optiuni-functionalitati-android-pe-iphone

Pe modelele pe care funcționează cât de cât Android, procesorul e recunoscut, asemenea și portul Lighning, stocarea internă și chiar ecranul, oricât de banal ar părea. Nu sunt disponibile camera – pe niciun model -, conexiunea GSM sau Bluetooth ori sistemul audio.

iPhone cu Android 10 – un mix ciudat și aproape inutil în prezent

Probabil că versiuni ulterioare ale proiectului vor duce către un Android ceva mai util pe iPhone. Dar foarte probabil va fi pe telefoane mai vechi. În prezent, au reușit să ruleze Android 10, ceea ce-i în sine o performanță. Dar ca să reușească asta a fost necesar un jailbreak. Apple a făcut mult mai dificil procesul pe telefoanele mai noi.

Care ar fi cu adevărat avantajele acestui proces? Teoretic, niciunul. Mereu te vei lovi de probleme. Dar ai putea experimenta, pentru o vreme, Android direct pe iPhone. Totodată, ai putea face un telefon vechi de la Apple ceva mai actual, poate pentru anumite servicii pe care le ai doar pe Android. În orice caz, e un experiment, ia-l ca atare. Și poate următorul experiment va fi cu iOS pe un flagship din tabăra Android.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele