Această țară a pus mesaje de încurajare pe cer cu drone luminoase

Această țară a pus mesaje de încurajare pe cer cu drone luminoase

Cu spectatori care purtau măști privind de jos, sute de drone au luminat cerul nopții în capitala Coreei de Sud vineri într-un afișaj sincronizat pentru a încuraja cetățenii să rămână vigilenți împotriva coronavirusului.

Peste 300 de drone au zburat în spectacolul de deasupra parcului olimpic din sudul Seulului, formând imagini cu oameni care purtau măști și scriau mesaje mulțumind oamenilor și lucrătorilor medicali pentru câștigurile împotriva coronavirus ale țării, relatează Euronews.

Dronele au afișat, de asemenea, sloganuri guvernamentale care proclamă o reconstrucție post-pandemică a economiei țării.

Cerul nu este încă prea senin nici pentru continentul asiatic

Evenimentul a fost organizat de Ministerul Terenului, Infrastructurii și Transporturilor, care a susținut în iulie un show similar care utiliza drone, cu aceeași tematică referitoare la coronavirus.

Coreea de Sud a raportat vineri 191 de noi cazuri de coronavirus, cea mai mare săritură zilnică din ultimele 70 de zile și a șasea zi consecutivă de creștere de trei cifre, iar guvernul a început să amendeze persoanele care refuză să poarte măști în public.

Răspândirea constantă a virusului a alarmat oficialii guvernamentali, care au redus măsurile de distanțare socială la cel mai scăzut nivel din octombrie pentru a atenua șocul pandemiei asupra economiei.

Deși acest lucru a permis redeschiderea locurilor categorizate ca prezentând risc ridicat, precum cluburile de noapte și restaurantele, premierul Chung Sye-kyun a declarat că răspândirea continuă a virusului ar putea obliga guvernul să ia în considerare în mod serios reluarea aspră a măsurilor de distanțare socială.

Deși spectacolul cu drone a strâns la un loc oamenii pentru a crește gradul de conștientizare a gravității situației pandemice, show-ul a fost în același timp și o modalitate de a descreți frunțile cetățenilor și de a inspira speranță.

În același mod, aflați în preajma sărbătorilor noastre mult așteptate, poate ne descrețim și noi românii frunțile, fără artificii de data aceasta, dar cu lumini pe cer provenite de la drone. Asta dacă vrem o soluție fără zgomot, fără poluare și fără accidente.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: