20 feb. 2020 | 08:46

Aceasta este cea mai ”colorată” aplicație Google și nu ai auzit niciodată de ea

ACTUALITATE
Aceasta este cea mai ”colorată” aplicație Google și nu ai auzit niciodată de ea

Google Earth este facinant, din multe puncte de vedere. În funcție de timpul pe care îl petreci în aplicație, poți descoperi lucruri incredibile. Decât să le cauți tu însă, mai bine intri pe Earth View.

La baza Google Earth, se află milioane de cadre imortalizate din satelit pentru a reproduce, în detaliu, planeta noastră pe smartphone-ul din buzunar sau laptopul de pe birou. La baza aplicației Earth View se află doar câteva mii de cadre din Google Earth, cele mai frumoase, colorate sau fascinante. Mai mult decât atât, colecția este actualizată constant, deci există suficient de multe motive să revii.

Pentru a interacțiunea cu Google Earth View, este suficient să accesezi această adresă web folosind dispozitivul tău favorit și să începi să explorezi. Imaginile de rezoluție foarte bună sunt ușor de descărcat și, de cele mai multe ori, nici măcar nu par să fie desprinse de pe planeta noastră. Din fericire, nu trebuie să te chinui să ghicești foarte mult sursa unui cadru pentru că este trecută în colțul din dreapta jos.

De curând, Google a actualizat Earth View cu o colecție de aproximativ 1000 de imagini noi, pentru un total de aproximativ 2500. În plus, a introdus instrumente pentru a naviga mai ușor prin ele, într-o interfață ușor de utilizat. În final, durează doar câteva minute dacă vrei să-ți descoperi următoarea fotografie de tapet pe care s-o folosești pentru a-ți uimi prietenii.

Toate fotografiile din Earth View sunt imortalizate de fotografi virtuali care petrec foarte mult timp navigând pe Google Earth. În momentul în care cineva găsește un cadru interesant în cele 9323957197.2 hectare din aplicația cartografică, este suficient să realizeze o captură de ecran și să o trimită la Google. În privința sursei imaginilor care ajung pe Google Earth, de cele mai multe ori, acestea sunt imortalizate la rezoluție foarte mare prin intermediul satelitului Landsat 8, pentru ca ulterior să fie procesate cu motorul creat de gigantul din Mountain View, înainte să ajungă online.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele