Această cameră tactilă permite oamenilor nevăzători să „vadă” imaginile

Această cameră tactilă permite oamenilor nevăzători să „vadă” imaginile

Suntem înconjurați de frumusețea uluitoare a naturii, a oamenilor și a obiectelor, dar 280 de milioane de oameni cu deficiențe de vedere din lume sunt private de aceste plăceri.

În timp ce persoanele fără probleme de vedere se pot bucura de priveliști în timp real, dar și cu ajutorul fotografiilor care păstrează un mic fragment din ceea ce a putut fi surprins cu ajutorul unei camere de fotografiat, pentru persoanele cu deficiențe de vedere lumea este mai seacă și fără farmec.

Dar nu trebuie să fie. Tocmai de la această idee a fost inițiat proiectul care a permis crearea unei camere speciale pentru nevăzători.

Camera 2C3D capturează imagini 3D care pot fi atinse și “văzute” de nevăzători

2C3D este o cameră care permite într-o anumită măsură nevăzătorilor să vadă și chiar să păstreze imaginile văzute.

Camera dezvoltă ideea unui instrument pentru nevăzători, iar designul pune în aplicare un concept de cameră tactilă pentru persoanele cu deficiențe de vedere.

Camera creează fotografii și videoclipuri pe care le redă pe un ecran 3D. Ecranul, inspirat de “Pin Toy”, este construit de numeroși pixeli 3D care se schimbă în funcție de fotografie pentru a forma imaginea 3D pe suprafața ecranului – oferind termenului “ecran tactil” o interpretare de-a dreptul literală.

camera nevazatori

Utilizatorul poate atinge ecranul în timp ce fotografiază și poate simți ceea ce vede camera, în timp real. Când utilizatorii “văd” o imagine care le place, pot face și salva o fotografie. Fișierul 3D salvat poate fi revăzut – sau mai degrabă resimțit – mai târziu.

2C3D funcționează nu doar ca o cameră pentru nevăzători, ci și ca album foto fizico-digital.

Proiectarea unui dispozitiv dedicat persoanelor cu nevoi unice, cum ar fi persoanele cu dizabilități de vedere, este destul de dificilă, deoarece designul ar trebui să fie extrem de intuitiv.

Modul de utilizare a produsului ar trebui să fie simplu și plăcut, iar acestea sunt valorile transmise de design. Combinând elemente cunoscute și recunoscute cu elemente noi și inovative în design și ideea în sine, se generează o cameră inovatoare.

Camera 2C3D a fost câștigătoarea premiului Asia Design Prize în 2018.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: