10 piese pe care CNAIR trebuie să le pună pe drumuri ca să nu depășești viteza

10 piese pe care CNAIR trebuie să le pună pe drumuri ca să nu depășești viteza

CNAIR a venit cu ideea începutului de an. Vrea să pună pe drumuri și autostrăzi senzori muzicali pentru șoferii care respectă limita de viteză. Adică să-i „recompenseze”, cum ar veni, cu niște piese.

Oficialii de la București mai vin, din când în când, cu niște idei cel puțin inedite. Nu te gândi că e vorba de rezolvarea problemelor grave, că nu prea îi pasă nimănui. Ultima de acest fel vine de la CNAIR – Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

O companie care se ocupă, după cum îi zice numele, de drumuri și autostrăzi. Proiectul se numește, ține-te bine, „Drumurile Partituri – Respectarea vitezei, încântarea sufletului”.

Ok, după ce te oprești din râs, hai să vezi și despre ce e vorba.

CNAIR și „Drumurile noastre proaste”

Ca să-ți dai seama că oamenii ăștia chiar s-au luat în serios atunci când au venit cu ideea, află că proiectul amintit e prins în Strategia de Siguranță Rutieră. Ce vrea CNAIR? Păi vrea să aducă pe drumurile patriei melodii celebre precum „Ciocârlia” și „Drumurile noastre”.

Ultima e piesa aia nemuritoare a lui Dan Spătaru, pe care dansează toți părinții pe la diverse petreceri.

CNAIR vrea ca șoferii care respectă limita de viteză să audă aceste melodii. Dacă sar peste limita legală, adio, se mulțumesc doar cu muzica de la radio.  Și se oferă drept exemplu un proiect similar implementat în Mexic, scrie G4Media. Ai mai jos un video:

CNAIR vrea să cheltuiască niște bani pe ideea asta, dar țin la secret deocamdată sumele pe care vor să le ia din buget pentru așa ceva pentru că proiectul e unul pilot. Oficialii susțin că măsura a fost implementată cu succes în America și că s-ar potrivi și la noi.

Dacă nu ești fanul unor piese gen „Ciocârlia” sau „Drumurile noastre”, avem noi niște idei pentru CNAIR. Iată 10 piese la care oficialii nu s-au gândit, dar s-ar potrivi de minute.

10 piese la care CNAIR nu s-a gândit, deși erau mai potrivite

1. AC/DC – Highway to hell

E logic, nu? La cât de proaste-s drumurile din România, sigur spre acolo te îndrepți dacă ai ghinionul să dai în vreo groapă sau să provoci un accident pentru că ai vrut să ocolești una. Datele Poliției Române arată că cele mai periculoase drumuri din România sunt DN2 București – Suceava, DN1 București- Brașov – Sibiu- Oradea Borș și DN6 București – Craiova – Timișoara.

Statistica e tragică: aproape 1900 de oameni mor, în fiecare an, în accidente de circulație.

2. BUG Mafia – 40 KMH

Asta-i clar pentru momentele în care stai în coloană. Și să vrei nu poți merge mai tare. O piesa care se potrivește perfect pe DN1 în zilele de weekend.

3. Mihai Constantinescu – Vitezomanul Gică

P-asta clar o auzi în momentul în care nu respecți limita de viteză. „Ciocârlia” pentru șoferii care respectă legea și Mihai Constantinescu pentru „băieții care-i dau blană”.

4. Dan Ciotoi – Unde e Târgoviștea?

Știu că piesa originală e a Ilenei Sărăroiu, dar varianta lui Dan Ciotoi e de acolo. Pentru momentele în care tragi pe dreapta să întrebi cum ajungi undeva.

La Târgoviște sau în altă parte, nu contează.

5. Maria Lătărețu – Sanie cu zurgălăi

Pentru drumuri înzăpezite, evident.

6. Oana și Adi Rusu – Sunt șofer, știu să conduc

De cursă lungă, cu prosop de plajă pe scaunul din dreapta.

7. Dorel de la Popești – Merg pe drum, nu văd cărarea

Pentru zilele cu ceață. În care ești obligat, potrivit Poliției Române, să aprinzi și proiectoarele de ceață.

8. Tzanca Uraganu – Sistemul Lamborghini

Asta-i clar pentru drumul spre Mamaia/Nuba/Loft.

9. Lino Golden – Panamera

Și, dacă am zis de Lamborghini, nu puteam să omitem Panamera. De la Lino Golden și gașca.

10. Maximilian cu Graxu XXL – P!$*ă la volan

Ultima vine de la Maximilian și Grasu XXL și e cu și despre șoferițe.