Cele mai festive 10 orașe din lume în care să-ți petreci Crăciunul

Cele mai festive 10 orașe din lume în care să-ți petreci Crăciunul
Sursa foto: kjelljoran / Flickr | Târgul de Crăciun din Praga, Cehia

Spiritul sărbătorilor ajunge mai mult în unele locuri decât în altele, iar aceste zece orașe sunt cele mai festive din lume de Crăciun.

Fiecare intră altfel în spiritul sărbătorilor. În timp ce unora nu le plac decorațiunile, luminițele și colindele, alții ar sta toată luna decembrie în mijlocul luminilor din orașe și în târgurile organizate special pentru așa ceva. Pentru cei din urmă există câteva orașe în lume în care cu siguranță le-ar plăcea să ajungă în fiecare iarnă.

Cei de la Reader’s Digest au ales primele 10 cele mai festive orașe și le-au pus într-un top.

Cele mai festive 10 orașe din lume în care să-ți mergi de Crăciun

Viena, Austria

Concertele clasice, plimbările cu ponei și caruselul și o abundență de copaci de Crăciun luminate fac din Viena o lume minunată a minunilor de sărbători pentru vizitatorii de toate vârstele.

Montreal, Canada

Cel mai important „obiectiv” este Merry Montreal, un festival impresionant de Crăciun.

Londra, Marea Britanie

Pe lângă luminile și celebrul Winter Wonderland, poți merge să patinezi sau să asculți colinde live la St. Martin-in-the-Fields.

Rovaniemi, Finlanda

Un loc plin de zăpadă și reni, e orașul în care te vei simți cel mai mult ca acasă la Moș Crăciun.

New York City, Statele Unite

În New York, sărbătorirea Crăciunului ajunge la un alt nivel. Poți vedea tradiționalul brad din Rockefeller Center, patinoarul exterior, dar și târguri de sărbători de la Grand Central Terminal, Bryant Park și Columbus Circle.

Praga, Republica Cehă

Târgul din centrul vechi vinde produse cehe pentru miile de cumpărători care vizitează fiecare decembrie. Colindătorii interpretează colindele clasice ale sezonului, lângă un brad de Crăciun impresionant care completează atmosfera veselă.

Stuttgart, Germania

O vizită la Festivalul de Crăciun din Stuttgart este ca și cum ai face un pas înapoi în timp. Palatul Vechi medieval, piața vibrantă de Crăciun și iluminările uluitoare creează un paradis sezonier.

Edinburgh, Scoția

Cu șase săptămâni de sărbători, de la ziua Sfântului Andrew până la Hogmanay (Anul Nou), Edinburgh izbucnește de emoții sezoniere.

Quebec City, Canada

Când străzile înguste din Old Quebec City sunt acoperite de zăpadă, te simți ca și cum o felicitare de sărbători ar fi prins viață.

Antwerp, Belgium

Nu este un oraș foarte cunoscut, dar clădirile istorice și decorațiunile de sezon fac din Antwerp una dintre cele mai minunate destinații pentru sărbători din Europa.

Citește și:
Etichete: