Câți bani cheltuie Firea pentru Târgul de Crăciun din București

Câți bani cheltuie Firea pentru Târgul de Crăciun din București

Târgul de Crăciun din București va fi organizat și anul acesta în Piața Constituției. Ce e diferit însă față de ultimii ani? Bugetul pe care-l acordă Primăria Capitalei condusă de Gabriela Firea, după cum atrag atenția cei de la USR.

Târgul de Crăciun va fi inaugurat, anul acesta, pe 28 noiembrie în Piața Constituției. La fel ca-n anii trecuți, vor avea loc spectacole, vor fi organizate diverse standuri și va fi împodobit un mega brad în fața Palatului Parlamentului. USR atrage, însă, atenția asupra investiției colosale făcute de Primăria Capitalei.

Pentru anul acesta, municipalitatea va cheltui nu mai puțin de 5,6 milioane de lei. Asta înseamnă aproximativ 1,2 milioane de euro, cea mai mare sumă prevăzută în acest scop în ultimii patru ani, atrag atenția cei de la USR.

Iar în această sumă nu sunt incluse onorariile artiștilor. USR insistă pe faptul că „banii de la obiectivele de investiţii se taie sistematic”. De altfel, Gabriela Firea susținea că Bucureștiul este într-un faliment nedeclarat.

La cum stau lucrurile, nu prea pare.

Firea sparge pușculița pentru Târgul de Crăciun

USR atrage atenția că Bucureștiul ignoră investițiile extrem de urgente și că autoritățile preferă să arunce cu bani în altă parte.

„Record absolut! Gabriela Firea organizează cel mai scump Târg de Crăciun din ultimii patru ani şi, foarte probabil, cel mai scump din istoria Bucureştiului. 5,6 milioane de lei (1,2 milioane de euro) însumează achiziţiile aflate în derulare pe care le face municipalitatea pentru Târgul de Crăciun din acest an. Iar suma va creşte pe măsură ce ne apropiem de luna decembrie. În plus, aceste contracte nu cuprind onorariile artiştilor care, în mod ilegal, sunt ţinute la secret de Creart. Spre comparaţie, în 2018, Târgul de Crăciun a costat municipalitatea 850.000 de euro, iar în 2017, 800.000 de euro”, precizează USR Bucureşti într-o postare pe pagina de Facebook.

USR aduce aminte de situația în care se află RADET.

„În timp ce ţevile RADET crapă peste tot în Bucureşti, iar banii de la obiectivele de investiţii se taie sistematic, Gabriela Firea continuă să risipească sume enorme pe târguri, bâlciuri şi concerte. USR Bucureşti consideră că astfel de manifestări au un cost mult prea mare în raport cu beneficiile pe care le furnizează cetăţenilor. Divertismentul este binevenit, dar o administraţie modernă trebuie în primul rând să ofere servicii de calitate cetăţenilor şi abia apoi să-i distreze. Gabriela Firea face exact invers şi speră ca distracţia să acopere falimentul edilitar în care a împins Bucureştiul”, subliniază USR București.

Târgul de Crăciun se află deja la cea de-a XIII-a ediţie și va fi deschis până pe 26 decembrie, a doua zi de Crăciun.

Citește și: