Schimbări la YouTube: ce conținut o să fie afectat de ultimele decizii

Schimbări la YouTube: ce conținut o să fie afectat de ultimele decizii

YouTube face eforturi semnificative pentru a preveni propagarea unor provocări care s-ar putea să-ți pună viața în pericol, precum cele inspirate din Bird Box de pe Netflix.

La cât de mare este grădina internetului, era previzibil faptul că cineva o să vină la un moment dat cu o idee stupidă care se va propaga cu o viteză surprinzătoare. Asta s-a întâmplat de curând cu provocarea Bird Box care te invită să mergi pe stradă legat la ochi. Unii s-au aruncat la a conduce legați la ochi și, fără să surprindă pe nimeni, au ajuns să fie implicați în accidente grave de circulație.

Deși acele provocări nu vor dispărea peste noapte, oficialii YouTube au schimbat lista de termeni și condiții a platformei pentru a preveni, pe cât posibil, distribuția clipurilor care încurajează astfel de comportamente. În același timp, au fost interzise clipurile cu glume practice care pun în pericol viața unei persoane sau pot crea traume semnificative la nivel psihologic.

Chiar și activități aparent banale surprinse în format video vor fi interzise pe YouTube dacă implică presiune emoțională pe un copil.

Noile reguli vor intra în vigoare de astăzi, dar canalele care nu respectă din start noii termeni vor fi penalizate abia peste două luni. În tot acest timp, au posibilitatea să-și ajusteze conținutul oferit.

Aceste reguli vin la doar câteva zile după un accident de mașină în care a fost implicat un adolescent care făcea provocarea Bird Box. La începutul lui 2018, YouTube a făcut curățenie pe platformă când a început să șteargă clipurile cu provocarea Tide Pod, în care divești adolescenți au început să înghită capsule de detergent.

YouTube a schimbat și regulile referitoare la pictogramele aferente clipurilor. Acelea nu mai au voie să încalce termenii și condițiile de utilizare ale serviciului online, iar dacă o vor face de două ori, își vor pierde dreptul să utilizeze fotografii proprii ca pictograme la clipuri. După trei penalizări în 90 de zile, riscă să-și piardă canalul.

Citește și: