Yesterday ajunge în cinematografe: filmul pe care și l-au dorit fanii Beatles

Yesterday ajunge în cinematografe: filmul pe care și l-au dorit fanii Beatles

Yesterday este una dintre cele mai importante producții ale ultimelor decenii pentru fanii Beatles. O comedie romantică încărcată cu piese ale formației iconice, lung metrajul are o premisă fascinantă.

Pentru materializarea celui mai nou proiect al său, regizorul Danny Boyle a inițiat o colaborare cu scenaristul Richard Curtis. Decizia a venit la scurt timp după ce Boyle s-a retras din proiectul realizării Bond 25, din cauza unor divergențe de opinie cu producătorii. Între timp, și-a unit forțele cu creatorul Love Actually pentru a realiza o peliculă care va rezona în egală măsură cu fanii mai învârstă ai Beatles, cât și cu cei care nu au auzit niciodată de una dintre cele mai relevante formații din toate timpurile.

Premisa din spatele filmului cu Himesh Patel în rolul principal este una pe cât de simplă, pe atât de originală. Jack este un cantautor fără prea mult succes. După ce supraviețuiește unui accident de autobuz, în timpul unei pene globale de curent, personajul se trezește într-o lume în care Beatles nu a existat niciodată. Din fericire pentru el, cunoaște în continuare toate cântecele populare ale lui John Lennon, Paul McCartney, Ringo Star și George Harrison. În respectivul univers alternativ, decide să cânte piesele cu pricina și devine o vedetă la scară globală.

Pentru că vorbim însă de o comedie romantică, există și o posibilă dramă care s-ar putea întâmpla în orice moment. În timp ce popularitatea lui Jack explodează, riscă să piardă legătura cu cea mai importantă persoană din viața lui, Ellie, interpretată de Lily James. Este este cea mai bună prietenă din copilărie a lui Jack și un sfătuitor de încredere. Dintr-un punct de vedere, relația le este sabotată de managerul american al lui Jack interpretat de actrița de comedie Kate McKinnon.

Filmul produs de Universal Pictures se află deja în cinematografe, iar actorul din rolul principal este într-un tur global pentru a-l promova. A lansat până și un clip pentru un cover al faimoasei piese care dă numele filmului, imortalizat la celebrul Abbey Road Studios. Acel clip poate fi vizionat mai jos.