Windows 10 are probleme grave. Microsoft a stricat încă o actualizare

Windows 10 are probleme grave. Microsoft a stricat încă o actualizare
Sursa foto: Satya Nadella, director Microsoft, în timpul evenimentul de prezentare pentru Samsung Galaxy Note 10. Răzvan Băltărețu / PLAYTECH

Microsoft lansează două actualizări majore pentru Windows 10 în primăvară și în toamnă. Și până acum mai mult a stricat decât a reparat sau îmbunătățit. Problemele de acum duc la PC-uri mai lente.

Microsoft a spus că, până la final de septembrie, va avea o actualizare care să repare consumul de resurse și căutarea. Dar altă cale nu există decât așteptarea. De data aceasta e vorba de versiunea 1903 pentru Windows 10 cu actualizarea KB4512941.

Cea mai mare problemă e că această actualizare face Windows 10 să crească consumul resurselor procesorului cu 30% până la 40% în cele mai multe cazuri. Au fost însă utilizatori care s-au plâns că procentul ajunge și la 100%.

Consumul de resurse din Windows 10, cauzat de Cortana

Problema de acum e cauzată de procesul SearchUI.exe din Cortana. Actualizările au fost făcute la final de august și de atunci utilizatorii acuză un management prost al resurselor, dar și defectarea altor componente de bază.

Este afectată funcţionarea aplicaţiilor care folosesc librării Visual Basic 6, VBA şi VBScript. Microsoft a reparat problemele cu Visual Basic în versiuni precedente de Windows 10, chiar și în Windows 7 și 8. Dar încă nu și în cea mai nouă versiune a sistemului de operare.

O problemă secundară e funcția de căutare. Plângerile utilizatorilor sunt că aceasta a devenit inutilă.

În cazuri izolate, actualizarea buclucaşă cauzează încărcarea nejustificată a procesorului, blocarea funcţiei de căutare Windows şi  alte neplăceri.

Conform companiei, problema cu consumul de resurse e prezentă mai ales pe dispozitivele care au dezactivată căutarea pe web din Windows Desktop Search. Cel mai optimist termen de rezolvare este mijlocul lui septembrie.

Cumva, toamna, Microsoft are cele mai mari probleme. În urmă cu un an, actualizarea de Windows 10 ștergea anumite fișiere. Compania a retras-o până când a venit cu o rezolvare. Acum e consumul de resurse cu o funcție destul de veche în sistemul de operare.

Citește și:
Sursa: ZDNet