Microsoft are probleme mari cu noul update al Windows 10

Microsoft are probleme mari cu noul update al Windows 10

În stilul devenit deja caracteristic, Microsoft lansează o nouă actualizare de sistem a Windows care dă bătăi de cap milioanelor de utilizatori.

Microsoft a retras ultimul update al Window 10 după ce mai mulți utilizatori s-au plâns că le lipsesc anumite fișiere. Microsoft testează cele mai noi actualizări ale sistemului de operare cu milioane de testări din întreaga lume, dar astfel de probleme ne demonstrează că feedback-ul testărilor nu ajunge unde trebuie sau nu este ascultat.

Microsoft și-a făcut un obicei din a crea actualizări ale sistemului de operare care să le dea bătăi de cap utilizatorilor, nu să le ușureze viața. De exemplu, actualizarea din luna aprilie a acestui an (Microsoft lansează două mari actualizări pe an ale sistemului de operare) pentru Windows 10 a fost amânată în ultimul moment după ce mai mulți utilizatori s-au confruntat cu celebrul ecran albastru.

Dacă nu era îndeajuns, după ce actualizare a ajuns la peste 600 de milioane de computere s-a descoperit că actualizarea făcea ca sistemul să înghețe și să se blocheze.

Acuam, actualizarea de toamnă le-a provocat unora dintre utilizatori câteva lucruri neplăcute, cel mai important fiind faptul că li s-au șters fișiere din calculator. Poate mai interesant este că atât problema cu blocatul calculatorului în urma patch-ului din aprilie, cât și ștergerea fișierelor din octombrie au fost semnalate cu mult timp înainte de către testeri.

Hal Berenson, fost inginer al Microsoft, consideră că există trei scenarii pentru retragerea actualizării din octombrie:

  1. Nu au putut izola problema și au considerat că este îndeajuns de rară pentru ca lansarea să fie amânată.
  2. Uneltele de filtrare nu au detectat problema, deși este una serioasă.
  3. Au rezolvat-o, dar nu pentru toate sistemele.

„Eu cred că este al treilea scenariu pentru că am văzut asta întâmplându-se de multe ori”, spune Berenson. Cei de la Microsoft încă nu ne-au lămurit de ce acest bug apare și de ce șterge fișiere din PC-uri.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: The Verge
Etichete: