Cum poți împărtăși cu prietenii parola Wi-Fi ca pe un cod QR pe ​​iOS

Cum poți împărtăși cu prietenii parola Wi-Fi ca pe un cod QR pe ​​iOS

Printre cele mai enervante aspecte legate de Wi-Fi e momentul în care trebuie să dictezi parola celor care vin în vizită. Un cod QR ar simplifica lucrurile.

Dacă ai o parolă complicată, asta ți-ar putea da ceva bătăi de cap. Mai rău, dacă faci parte din categoria de oameni care n-a schimbat parola și trebuie să o ia de pe router de fiecare dată, treaba e și mai enervantă.

Aparent, există o modalitate prin care poți da prietenilor parola de la Wi-Fi fără să te enervezi când ratează o literă sau o cifră.

Aplicația Shortcuts de pe iOS pare să te scutească de o groază de timp atunci când trebuie să faci anumite chestii. După cum îi zice și numele, aplicația te lasă să creezi tot felul de scurtături utile care vor face utilizarea telefonului ceva mai ușoară. Astfel, poți crea un icon pentru a suna direct o persoană pe care o contactezi des sau chiar să trimiți instant un mesaj cu ultimul screenshot pe care l-ai făcut. Pe lângă astea, va fi utilă și pentru momentele în care vrei să dai mai rapid parola de la Wi-Fi.

Procesul este unul destul de simplu și te va scuti de timp data viitoare când vei avea musafiri.

Ce pași trebuie să urmezi ca să transformi parola Wi-Fi în cod QR

  1. După ce descarci aplicația din App Store, apasă butonul + din secțiunea Scurtăturile mele pentru a adăuga un nou shortcut
  2. Apasă icon-ul pentru setări și dă-i un nume noii scurtături pe care vrei să o creezi
  3. Va trebui apoi să selectezi acțiunea Obține detalii rețea. Astfel, vei selecta tipul rețealei drept Wi-Fi
  4. Urmează apoi introducerea parolei și poți face asta manual, adică să o notezi singur în aplicație. Dacă vrei, poți alege ca shortcut-ul să-ți ceară parola de fiecare dată când îl deschizi. Pentru asta vei selecta acțiunea Input
  5. Partea ceva mai complicată începe aici. Ca să generezi codul QR, trebuie să creezi o secvență în formatul: WIFI:T:WPA;S:<numele rețelei Wi-Fi>;P:<parola ta>;;
  6. Tot ce mai rămâne de făcut e să selectezi acțiunea Creează codul QR și ești gata să-l arăți prietenilor data viitoare când te vizitează. Va trebui doar să-l scaneze pentru a se conecta automat la rețeaua ta.

Procesul este unul foarte practic. De asemenea, este perfect util pentru iPhone și iPad, pentru că iOS te lasă să scanezi coduri QR direct din cameră. Astfel, nu mai ai nevoie de o aplicație suplimentară, ci totul se face extrem de rapid.

Citește și:
Sursa: The Next Web