WhatsApp te va ajuta să eviți știrile false: ce schimbare importantă a introdus

WhatsApp te va ajuta să eviți știrile false: ce schimbare importantă a introdus

WhatsApp beneficiază de multe actualizări de funcționalitate, dar cea mai recentă dintre ele este una mai importantă decât de obicei. Cu un pic de atenție, te va ajuta să știi dacă te confrunți cu știri false.

Majoritatea update-urilor pentru WhatsApp includ funcții noi care sunt menite să te ajute să comunici mai ușor cu prietenii și să-ți protejezi intimitatea. Uneori însă, avem parte de o actualizare care încearcă să rezolve o problemă un pic mai complexă.

În contextul în care WhatsApp este instrumentul preferat pentru răspândirea de știri false cu consecințe dezastruoase în țări precum India, creatorii aplicației s-au gândit la o soluție. În practică, acesta este doar un prim pas spre remedierea problemei, dar ne putem bucura că măcar se întâmplă ceva în direcția bună.

Conform celor de la WABetaInfo, o versiune beta de WhatsApp te ajută să fii mai atent când vine vorba de propagarea conținutului fals. Ideea este una cât se poate de simplă. Dacă vei face un tap pe un mesaj, la fel ca și până acum, vei vedea o confirmare a faptului că a fost livrat și citit, eventual, cu orele aferente. În cazul mesajelor redirecționat, același câmd de informații adiționale îți va spune de câte ori a fost redirecționat.

La prima vedere, mecanismul nu are repercusiuni revoluționare. Dacă ai însă în vedere faptul că un mesaj cu o știre falsă este redirecționat de foarte multe ori, uneori chiar fără să fie citit, îți vei da seama mai ușor despre context. În plus, dacă un mesaj a fost redirecționat de 100 de ori sau mai multe, poate te motivează să cercetezi un pic pe internet informația care ți-a fost servită, înainte să o trimiți la rândul tău prietenilor. Altfel, ești părtaș la propagarea de știri false și este păcat.

Ca parte a aceluiași efort împotriva propagării de știri false, creatorii WhatsApp au introdus de curând etichetarea mesajelor redirecționate. Va fi interesant de văzut ce ne pregătesc în continuare.

whatsapp-forward

Citește și:
Sursa: WaBetaInfo