WhatsApp: cum ascunzi conținutul mesajelor din notificări

La fel ca orice altă aplicație de chat de pe mobil, WhatsApp îți afișează conținutul mesajelor primite în notificări. Din fericire, poți dezactiva respectiva opțiune.

De cele mai multe ori, când cineva îți scrie un mesaj, ți-ai dori să vezi cât mai repede conținutul corespondenței. Tocmai din acest motiv, majoritatea aplicațiilor pe care le ai instalate au activă această opțiune în mod implicit. Dacă te afli însă într-un set de circumstanțe în care nu ți-ai dori ca persoanele din împrejurimi să-ți vadă mesajele primite, există și această posibilitate.

Dacă ai un pic de răbdare, poți opta pentru transformarea notificărilor legate de mesaje noi într-o notificare discretă, fără conținutul efectiv în format text din spate. Nici măcar nu trebuie să te chinui foarte tare. După ce ai activat opțiunea cu pricina, vei ști instant că ai primit un mesaj nou, dar pentru a vedea ce ți-a scris un prieten, trebuie să intri în WhatsApp și să accesezi conversația respectivă.

În cazul posesorilor de iPhone, ai mai multe opțiuni pentru a-ți atinge scopul. Prima variantă funcționează și pe Android. Intră în WhatsApp și fă un tap în dreapta jos pentru a intra la Setări. Din Notificări sau Notification, în funcție de limba pe care o ai setată, te interesează o bifă din partea de jos a ecranului intitulată Show Preview sau Afișare Previzualizare. Debifează opțiunea cu pricina. Modificările intră în vigoare în timp real.

A doua variantă cu o consecință similară implică să intri în Settings sau Configurări din ecranul principal al telefonului. Fă un tap pe Notificări și, din lista stufoasă de aplicații instalate, optează pentru WhatsApp. În partea de jos a ecranului, la secțiunea Show Preview sau Afișare previzualizări, optează pentru Niciodată, în loc de Întotdeauna (Implicit).

Dacă faci un tap pe ”Când este deblocat”, vei vedea conținutul mesajelor primite atunci când ai terminalul deblocat în mână și navighezi prin meniuri. Dacă telefon e blocat, nu vei vedea decât o notificare discretă prin care ești atenționat că cineva ți-a scris ceva, atât.

Alexandru Puiu
07:35 17.03.2019
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video