WhatsApp te scapă automat de mesajele jenante: schimbarea e acum oficială

WhatsApp te scapă automat de mesajele jenante: schimbarea e acum oficială

WhatsApp e un pic în urma altor platforme similare. Însă acum a recuperat cel puțin o funcționalitate importantă. Deocamdată, o primesc cei cu telefoane Android.

O componentă importantă a serviciilor de mesagerie, cum e și WhatsApp, a devenit opțiunea de-a șterge automat mesajele. Practic, mesaje care se autodistrug după ce sunt citite. Iar acum Facebook implementează așa ceva și în acest serviciu. Actualizarea va fi disponibilă gradual.

Pe ultima sută de metri, WhatsApp ar fi schimbat opțiunea din „Disappearing Messages (mesaje care dispar – trad.)” în „Delete Messages (șterge mesajele – trad.)”. Deocamdată, e în versiune beta pentru Android. Acum e în perioada finală de testare și, posibil, până la finalul anului va fi disponibilă tuturor.

De ce contează că WhatsApp șterge automat mesajele

WhatsApp schimbare mesaje stergere

Miza pe mesaje care se autodistrug e că intimitatea e ceva mai bine protejată. Conform informațiilor din versiunea beta, opțiunea va fi inițial disponibilă în grupuri. Iar administratorii pot seta opțiunea ca să poată fi folosită.

Deocamdată, timpii de expirare ar fi așa: o oră, o zi, o săptămână, o lună sau un an.

Odată activată opțiunea, utilizatorii aleg dacă o folosesc sau nu. Și, desigur, în funcție de timp dispar și mesajele din WhatsApp.

Acum, Facebook recuperează un pic în fața aplicațiilor ca Snapchat, Telegram care au deja opțiuni similare. De fapt, WhatsApp tot recuperează cu funcționalități, după criptare și posibilitatea de-a șterge – manual – mesaje și poze trimise. Sigur, acolo ai un timp limitat și trebuie să fii atent să te încadrezi în el, de aceea e mai util să fie șterse mesajele automat.

Partea și mai bună e că odată cu această opțiune WhatsApp mai adaugă o nuanță: nimeni nu va ști că ai dat un mesaj. De exemplu, ai și acum opțiunea de-a șterge mesaje, chiar și în grupuri, dar bula de chat rămâne și acolo scrie că mesajul a fost șters de expeditor. În cazul acestei opțiuni noi, nu mai rămân urme.

Citește și:
Sursa: Livemint