WhatsApp vrea să-ți securizeze contul cu autentificare prin amprentă

WhatsApp vrea să-ți securizeze contul cu autentificare prin amprentă

WhatsApp vrea să îți ofere un maximum de siguranță în ceea ce privește conținutul aplicației, așa că ar putea aduce un nou update.

WhatsApp nu necesită o parolă sau un cod PIN pentru a fi accesat, iar asta înseamnă că oricine îți poate intra în conversații dacă telefonul tău este deblocat. Compania ar putea veni cu o soluție la această problemă în viitorul apropiat.

Conform celor de la WABetaInfo, WhatsApp testează autentificarea cu amprentă în varianta de Android a aplicației. Odată ce activezi această funcție, va trebui să îți folosești amprenta pentru a deschide aplicația, indiferent de unde o faci.

De asemenea, poți folosi și altă metodă de autentificare setată pe dispozitiv pentru a-ți accesa contul, cum ar fi codul PIN. Asta ar putea fi utilă dacă ai vreo problemă cu senzorul și nu vrei să rămâi blocat de tot.

E important de știut că autentificarea prin amprentă pe WhatsApp este o soluție generală pentru aplicație. Astfel, nu vei putea proteja astfel doar o singură conversație sau nu vei putea ascunde un anumit contact din listă.

Funcția ar urma să fie disponibilă pentru toate dispozitivele cu Android care rulează cel puțin Android Marshmallow. De asemenea, momentan, aceasta este doar într-o variantă alpha de dezvoltare, așa că ar mai putea dura câteva luni până la lansarea oficială a acesteia.

Dacă nu vrei să aștepți atât de mult, există și soluții oferite de producătorii telefoanelor. Samsung, OnePlus și Xiaomi îți oferă soluții dedicate dacă dorești să blochezi o aplicație. Astfel, te poți asigura că nimeni nu accesează conținutul pe care vrei să îl păstrezi doar pentru tine.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: