WhatsApp introduce o limită în aplicație, ca să combată știrile false

WhatsApp introduce o limită în aplicație, ca să combată știrile false

WhatsApp, una dintre cele mai populare aplicații de chat din lume, introduce o restricție care are ca scop combaterea știrilor false.

În ultima vreme, una dintre cele mai interesante funcții pe care le-a oferit WhatsApp a fost cea de redirecționare a mesajelor, sau mai bine zis message forwarding. Cu ajutorul acesteia, puteai prelua un mesaj dintr-o conversație, ca mai apoi să îl trimiți către alte contacte din lista ta.

Aceasta a dus la o împrăștiere alarmantă a știrilor false, iar WhatsApp ia măsuri. Noua politică a fost anunțată de Victoria Grand, vicepreședinte de politici și comunicații al companiei. Astfel, e vorba de o limitare a posibilității de redirecționare a mesajelor. Dacă până acum, puteai trimite un mesaj oricâtor persoane ai fi dorit, de acum o vei putea face doar către cinci contacte.

Limita fusese deja instituită în India, în iulie 2018. Această țară stă, de fapt, la baza limitării impuse acum de WhatsApp. În 2018, mai mult de 30 de linșaje publice au avut loc, în urma unor mesaje trimise prin intermediul aplicației de chat. Fenomenul nu e nou în această țară, însă a luat amploare de când există posibilitatea de comunicare rapidă.

Funcția de message forwarding din WhatsApp a fost blamată pentru distribuirea mai multor știri false, în ultimele luni. Mesajele trimise astfel nu se disting cu mult față de mesajele obișnuite, așa că e ușor să fie distribuite, fără ca cineva anume să poată fi tras la răspundere.

În cazul alegerilor din Brazilia, din 2018, un material de opinie publicat în New York Times menționa că WhatsApp ar fi de vină pentru dezinformarea din acea perioadă, care ar fi afectat rezultatul scrutinului/

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: