WhatsApp îți face viața mai ușoară dacă vrei să scapi de grupuri

WhatsApp îți face viața mai ușoară dacă vrei să scapi de grupuri

WhatsaApp este cea mai populară aplicație de chat cross-platform de pe mapamond, iar entuziasmul pentru ea este generat și de actualizări precum cea anunțată astăzi.

Se pare că nu trece o săptămână până când vorbim din nou de un update pentru WhatsApp. Aplicația deținută de Facebook este deseori actualizată, chiar dacă unele patch-uri ajung mai greu la utilizatori, din cauza faptului că stau în beta pentru finisarea micilor detalii.

De această dată este vorba de un update la WhatsApp pe care ar trebui să-l găsești deja reflectat în aplicația ta de pe mobil, cu condiția să utilizezi cea mai recentă variantă a programului. Actualizarea vizează o mai bună filtrare a invitațiilor pe care le primești pentru a fi înscris în diverse grupuri, mai mult sau mai puțin relevante pentru tine.

Până acum, oricine te putea adăuga într-un grup și putea să înceapă să-ți servească mesaje utile sau spam agresive. Soluția era să fii atent să părăsești imediat grupul, la scurt timp după ce ai fost inclus în el. De acum înainte, lucrurile se schimbă, prin prisma faptului că poți defini cu precizie destul de mare cine are dreptul să te includă într-un grup virtual de conversație.

În WhatsApp, la secțiunea Settings, după ce intri la Account (Cont), faci un tap pe Privacy pentru a vedea un nou meniu intitulat Groups. Acolo, la fel ca în captura de ecran de mai jos, vei avea trei bife. Implicit, este bifat Everyone, astfel, oricine te poate adăuga într-un grup. A doua variantă este My Contacts sau Contactele Mele. Dacă este bifată aceea, doar persoanele pe care le ai deja în agendă au posibilitatea să te introducă într-un grup. Altfel, vor primi un mesaj de eroare.

Dacă vrei să nu mai ai nicio treabă niciodată cu ideea de grupuri pe WhatsApp, poți opta pentru Nobody (Nimeni). Funcția ar trebui să ajungă la toți utilizatorii de WhatsApp în următoarele săptămâni.

whatsapp group

Citește și: