03 mai 2019 | 09:00

Noi detalii despre Watchmen, serialul HBO care va ține loc de Game of Thrones

ACTUALITATE
Noi detalii despre Watchmen, serialul HBO care va ține loc de Game of Thrones

Cu doar trei episoade rămase din Game of Thrones, HBO face eforturi financiare semnificative pentru a nu pierde fanii universurilor fantastice, prin iminentul serial Watchmen.

Dacă nu ești un fan al benzilor desenate cu același nume, singura ta interacțiune cu Watchmen ar putea consta în pelicula omonimă din 2009, regizată de Zack Snyder. Benzile desenate care au servit ca sursă pentru respectivul film sunt însă semnificativ mai complexe decât ai crede, iar acest detaliu s-a aflat în spatele efortului celor de la HBO de a transforma Watchmen într-un serial. 

În urmă cu aproximativ un an, au apărut primele speculații legate de un serial Watchmen. Momentan, nu avem o dată precisă de lansare pentru producția HBO, dar având în vedere teaserele de pe profilul oficial de Instagram al show-ului, nu ar mai trebui să dureze mult.

Serialul Watchmen va fi realizat de Damon Lindelof, creatorul îndrăgitului serial Lost. Cu HBO a colaborat din poziția de scenarist la The Leftovers. Pentru marile ecrane, a scris scenariul la Tomorrowland, World War Z sau Star Trek Into Darkness. Într-o oarecare măsură, este responsabil și de Prometheus.

Revenind la Watchmen, cele trei clipuri de câteva secunde sunt însoțite de mesaje criptice dedicate, probabil, celor care au citit benzile desenate. Primul este ”Abandonați toate speranțele, cei care intră aici”, ”Întinde mâna și atinge Marte” e cel de-al doilea, în timp ce al treilea este ”Nu mai este anul 1985”.

Ca o idee de bază a universului fantastic din Watchmen, serialul va spune povestea unor super eroi care sunt tratați ca niște nelegiuți de către socitate. Inițial, în 1986, benzile desenate care servesc ca inspirație pentru serial au făcut parte dintr-o mini-serie de 12 numere. După aceea, povestea s-a extins, într-o manieră similară în care serialul va fi mult complex decât ”materialu” ce servește ca inspirație.

 

View this post on Instagram

 

It’s not 1985 anymore.

A post shared by Watchmen (@watchmen) on

 

View this post on Instagram

 

Reach out and touch Mars.

A post shared by Watchmen (@watchmen) on

 

View this post on Instagram

 

Abandon all hope, ye who enter here.

A post shared by Watchmen (@watchmen) on

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele