Vortexul polar și efectele spectaculoase și îngrozitoare ale sale

Vortexul polar și efectele spectaculoase și îngrozitoare ale sale

În Europa a fost mai frig decât la Polul Nord la începutul lui 2018. A fost vortex polar care a adus temperaturi extrem de scăzute, de până la -42 grade Celsius. Acum este rândul americanilor să reziste gerului.

Mai mult de 50 de milioane de oameni vor fi expuși în America unor temperaturi extrem de scăzute, cauzate de vortexul polar. Acesta e o masă de aer rece venită de la Polul nord. Sunt expuse în special statele din vestul mijlociu, unde va fi mai frig decât în anumite părți ale Antarcticii și Alaskăi.

Temperatura maximă resimțită a aerului a ajuns la sub -50 grade Celsius, în Minneapolis. În Chicago, ultima dată când a mai fost atât de frig a fost acum 30 de ani. Temperatura la care se anticipează că se va ajunge în oraș va fi de -32 grade Celsius, dar temperatura resimțită va fi de -48 grade Celsius.

Masa de aer arctic are o serie de consecințe deloc plăcute pentru americani. Meteorologii avertizează că aceștia se pot alege cu degerături sau hipotermie în doar cinci minute, iar aproape 2.000 de zboruri au fost anulate și sute de școli și universități închise.

De asemenea, patru oameni au murit în State din cauza frigului. Wisconsin, Michigan și Illinois au declarat deja stare de urgență.

În ciuda afirmațiilor președintelui Donald Trump de pe Twitter, apariția unui vortex polar nu invalidează existența încălzirii globale. De fapt, cercetări recente arată că frecvența acestora a crescut și va continua să crească tocmai din cauza schimbărilor climatice.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: