Donald Trump nu înțelege încălzirea globală (din nou)

Donald Trump nu înțelege încălzirea globală (din nou)
Sursa foto: Anthony Behar—Sipa USA/AP

În mai multe state din Statele Unite ale Americii, temperaturile polare i-au alarmat pe oameni. Și pentru că președintele SUA, Donald Trump, e și el om, acesta nu a ratat ocazia de a face mișto de conceptul de încălzire globală, în care – după cum a spus de mai multe ori în trecut – nu crede.

El a postat pe Twitter următorul mesaj:

„Aveți grijă și încercați să stați în casele voastre”, a scris Trump. „Mari regiuni din țară suferă de cantități imense de zăpadă și de frig care aproape că doboară recordurile. Fantastic cât de mare este acest sistem. Nu ar strica să avem parte acum de puțin din acea încălzire globală bună și de modă veche!”.

Pentru un om care nu s-a sfiit vreodată să zică ce crede despre încălzirea globală, nu este surprinzător. Doar că, științific vorbind, încălzirea globală nu funcționează după cum își imaginează el și mulți alți oameni care nu cred în aceasta. Deși, în medie, temperaturile de pe glob cresc, în anumite regiuni iernile pot veni cu furtuni extrem de puternice. Cercetătorii cred însă că  americanii se vor confrunta treptat cu mai puține valuri de frig în viitor, acestea urmând să fie definite drept perioade de câte șase zile când temperaturile sunt sub 10% din gama normală de temperaturi dintr-o zonă anume.

Existența necredincioșilor în realitatea Pământului plat este inevitabilă, din moment ce teoriile conspirației sunt în floare. Cu toate astea, realitatea rămâne aceeași, indiferent dacă lumea o acceptă sau nu – poluarea ne nimicește din toate direcțiile, făcând schimbarea climatică să fie inevitabilă.

Sursa: Live Science