Volkswagen se pune serios pe treabă și lucrează la mașini autonome

Volkswagen se pune serios pe treabă și lucrează la mașini autonome

În viitor, pare că drumurile or să fie pline de mașini care se conduc singure, iar Volkswagen va contribui serios la asta.

Compania germană se gândește tot mai serios la perfecționarea mașinilor autonome și a creat o întreagă divizie în acest sens. Aceasta se numește Volkswagen Autonomy (VWAT), iar compania o descrie ca fiind, în esență, un centru de excelență pentru conducere autonomă.

Aici, producătorul se va ocupa cu dezvoltarea sistemelor automate nivel patru și cinci. Aceste sisteme nu necesită intervenția șoferului atunci când se află la volan. De exemplu, sistemul Autopilot de pe Tesla este abia la nivelul doi. Asistentul nu ajută decât parțial șoferii, iar ceștia trebuie să monitorizeze constant condițiile de drum și să continue să conducă cu atenție.

Inițial, subsidiara Volkswagen nu se va concentra pe mașini care se conduc singure destinate pasagerilor. În schimb, compania își va dedica eforturile dezvoltării unor soluții pentru mediul urban prin care să poată transporta oameni și bunuri. De altfel, compania crede că sectorul comercial va fi primul care va beneficia de noile tehnologii autonome, la scară largă.

Producătorul german crede că mașinile autonome vor începe să fie tot mai folosite în acest sector de la jumătatea lui 2020.

Volkswagen nu este singura care lucrează la mașini care se conduc singure

Mercedes și BMW au încheiat un parteneriat al cărui rezultat ar urma să fie mașini autonome de nivel patru. Planul celor două e ca aceste mașini la care lucrează să fie disponibile pe șosele până în 2024.  Vehiculele ar beneficia de suport la condus, dar și sisteme automate de parcare.

Potrivit informațiilor de până acum, companiile ar pune la comun cam 1.200 de ingineri specializați în sisteme autonome care să ducă la îndeplinire proiectul.

În ceea ce privește Volkswagen Autonomy, aceasta va fi o întreprindere globală cu primele sedii în Munchen și Wolfsburg. În 2020, Volkswagen vrea să deschidă și în Silicon Valley un birou care să lucreze la dezvoltarea de mașini autonome.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: CNET