Noi detalii despre camioneta Tesla: cât va costa și cât va fi de puternică

Noi detalii despre camioneta Tesla: cât va costa și cât va fi de puternică

În contextul celor mai noi rezultate financiare ale Tesla, Elon Musk s-a aruncat la mai multe afirmații despre viitoarea mașină electrică a producătorului american, o camionetă.

Fără să te chinui prea mult, un Tesla Model S se apropie de aproximativ 100.000 de dolari. Visul unul Tesla Model 3 la 30.000 de dolari este spulberat când vezi majoritatea variantelor disponibile a respectivului model depășesc cu 10.000 – 15.000 de dolari prețul propus. În ceea ce privește prima camionetă a americanilor, conform lui Elon Musk, se pare totuși că se va încadra în 50.000 de dolari.

Se cunosc de mult timp câteva detalii despre camioneta Tesla, dar abia acum aflăm particularitățile cu adevărat importante. Aparent, va avea o autonomie între 650 și 800 de kilometri. Va ascunde sub caroserie două motoare pentru a asigura o tracțiune integrală, cu suspensie dinamică și o putere reală atât de mare încât va putea să tragă până la 136.000 de kilograme. Aceasta din urmă pare să fie o valoare absurdă, dar am mai văzut în trecut o Tesla capabilă să tracteze un avion, deci nu este chiar SF.

Cele mai recente declarații ale lui Elon Musk despre Tesla Pickup Truck au fost făcute în timpul prezenței sale la podcastul Ride the Lightning. CEO-ul s-a axat în principal pe preț. ”Nu vrem să fie foarte scumpă. Cred că trebuie să înceapă la mai puțin de 50.000 de dolari, trebuie să fie ceva de genul maxim 49.000. În mod ideal, chiar mai puțin. Nu potea să fie inaccesibilă. Trebuie să fie ceva ce poți cumpăra. Vor fi versiuni semnificativ mai scumpe, dar ar trebui să poți să-ți cumperi o camionetă grozavă pentru 49.000 de dolari sau mai puțin.”, a explicat Musk.

”Trebuie să aibă o funcționalitate incredibilă din punctul de vedere al abilităților de a căra și să arate grozav. Nu va arăta ca o camionetă normală. Va arăta destul de SF. Asta înseamnă că nu va fi pentru toată lume, dacă cineva își dorește doar o camionetă care arată ca o camionetă din ultimii 20 – 30 de ani, s-ar putea să nu fie pentru el.”, a concluzionat CEO-ul Tesla. În privința inspirației pentru aspectul exterior, se pare că ia venit din filmul Blade Runner.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI