Cele mai avansate mașini care se conduc singure au intrat în teste

Volkswagen face un pas în față important în cercetarea și dezvoltarea mașinilor autonome. Compania testează nivelul 4 de tehnologie, care este cel mai avansat stadiu în acest moment.

Producătorul german testează noul nivel de tehnologie (sunt cinci niveluri de condus autonom) pe o flotă de cinci autoturisme e-Golf în Hamburg (Germania). E interesant că tocmai compania care a avut cel mai mult de suferit de pe urma scandalului Dieselgate, este și cea care testează cele mai scumpe tehnologii – mașinile electrice și cele autonome.

Noul e-Golf, echipat cu un arsenal de tehnologii

volkswagen masini autonome e-golf

Volkswagen pregătește noile mașini e-Golf pentru condiții de trafic urban mediu, ca să facă față în diferite situații.
Asta înseamnă că autoturismele sunt echipate cu un adevărat arsenal de tehnologii autonome: 14 camere video, 11 scanere laser și șapte radare diferite. Întregul sistem colectează 5 GB de date pe minut. Ca să facă față volumului imens de informații, mașinile sunt conectate la 15 laptopuri.

Specialiștii Volkswagen testează modalitățile de răspuns al vehiculelor atunci când se apropie de pietoni (sau când aceștia se apropie de ele), la bicicliști, la mașinile parcate și la alți participanți la trafic.

Pentru a ține pasul cu cât mai multe situații mai mult sau mai puțin imprevizibile, cele cinci mașini e-Golf utilizează diferite tipuri de inteligență artificială: recunoașterea modelelor, învățarea aprofundată și rețeaua neurală.

Mașini autonome, dar cu șofer

volkswagen masini autonome e-golf

Volkswagen își testează mașinile autonome pe o distanță de trei kilometri, pe un drum special amenajat pentru astfel de teste. Deci, vorbim de o simulare, nu de situații reale în condiții de trafic mediu. Până în 2020, acest traseu va ajunge la nouă kilometri.

În fiecare automobil se află un șofer profesionist care e pregătit să intervină în caz de urgență. Nu de alta, dar i-ar costa suplimentar dacă ar strica recuzita de la primele teste.

Citește și:
Sursa: carscoops