10 mai 2017 | 16:40

Acest Volkswagen Golf cu 1200 de cai putere poate face de râs un Bugatti Veyron

ACTUALITATE
Acest Volkswagen Golf cu 1200 de cai putere poate face de râs un Bugatti Veyron

Un Volkswagen Golf Mk2 are potențialul de a face de rușine un Bugatti Veyron într-o cursă în linie dreaptă.

Dacă privim acest VW Golf, nimic din aspectul exterior nu trădează ceea ce se ascunde la interior. Automobilul a fost modificat de către Boba Motoring, în Germania, iar până la momentul ”schimbării la față”, mașina a dus o viață liniștită. Cu toate acestea, acum avem de-a face cu un adevărat monstru, după ce motorul original a fost înlocuit cu un motor de 2 litri, cu turbocompresor, cu 4 cilindri și 16 valve, acesta fiind ”împrimutat” de la un Golf GTI din generația a treia.

Motorizarea a îmbunătățit mașina, dar acesta a fost abia începutul. Boba Motoring a reușit să scoată din motor 1233 de cai putere și un cuplu de 1092Nm. Între upgrade-uri regăsim și injectoare mai mari, un sistem ECU îmbunătățit, un sistem turbo de dimensiunile unei mingi de fotbal, dar și alte schimbări la nivelul valvelor, pistoanelor și nu numai. Îmbunătățirile au fost necesare și pentru a întări structura motorului, care nu a fost creat pentru a oferi cai-putere de ordinul miilor.

Puterea ajunge la roți cu ajutorul unei cutii de viteze secvențiale, cu șase trepte, dar și datorită unui sistem all-wheel drive 4Motion. Automobilul cântărește 1180 de kilograme, iar performanțele într-o cursă de 400 de metri sunt cel puțin impresionante, relatează digitaltrends.com.

Acest Volkswagen Golf reușește să parcurgă cei 400 de metri în doar 8,6 secunde, atingând o viteză maximă de 280 de kilometri pe oră. În comparație, un Bugatti Veyron 16.4 Super Sport, modelul din 2011, parcurge aceeași distanță în 9,6 secunde.

Ce este cel mai interesant este că echipa care s-a ocpuat de mașină a preferat să păstreze exteriorul standard, și nici la interior nu există foarte multe semne care să dea de gol performanțele. Asta până te uiți pe bord, la acul kilometrajului, și vezi că valorile ajung până la 300km/h.