Opțiunea Digi de care ai nevoie pe telefonul tău, chiar dacă nu știai de ea

Opțiunea Digi de care ai nevoie pe telefonul tău, chiar dacă nu știai de ea

Digi încă e în urma celorlalți când vine vorba de viteza internetului mobil, dar la un capitol e în avantaj. Dacă deții unul dintre telefoanele lansate în ultimul an, ar trebui să cercetezi puțin ce poți face cu această opțiune.

Opțiunea de care vorbesc acum, oferită de Digi, se numește VoLTE. Pe scurt, tehnologia Voice over LTE permite realizarea unei convorbiri telefonice la calitate superioară prin reţeaua 4G. Cu siguranță și tu ai avut probleme cu diversele apeluri vocale de până acum. Ei bine, pot fi mai bune, tocmai de aceea ar trebui să știi de opțiunea asta.

Ce înseamnă că la Digi poți suna prin rețeaua 4G?

Singurul operator din România care rivalizează cu Digi la acest capitol este Orange. Vodafone a promis ceva similar în 2014, dar n-a mai dezvoltat niciun proiect în acest sens. S-a concentrat mai mult pe internet de mare viteză cu 4.5G și recent cu abonamente 5G. De cealaltă parte, nici Telekom nu stă mai bine. Chiar dacă nu ai de la acești doi jucători, în momentul în care încerci VoLTE sau VoWiFi o să vrei așa ceva.

VoLTE funcționează ca un serviciu clasic de tip VoIP (adică apel telefonic prin internet). Folosește rețeaua 4G/LTE de date mobile a Digi. Sigur, e necesar și un telefon compatibil. În loc să consumi minute, vei consuma trafic de internet când ai la dispoziție posibilitatea de a efectua un asemenea apel. De asemenea, apelurile se conectează mult mai rapid din momentul inițierii, în mai puțin de două secunde.

Apelul 4G prin tehnologia VoLTE este gratuit. Ai nevoie doar de un smartphone compatibil cu tehnologia VoLTE, iar serviciul se activează când te afli în aria de acoperire 4G. În timpul convorbirii trecerea din reţeaua 4G în cea 3G se face automat.

Ce telefoane folosesc standardul VoLTE?

Activarea funcției se face automat, din telefon, în momentul apelării. În prezent, majoritatea telefoanelor sunt compatibile cu acest serviciu și, în consecință, nici apelatul și nici apelantul nu trebuie să intervină asupra setărilor. Dar există opțiune și în setări, în caz că vrei să o dezactivezi vreodată.

Digi oferă această opțiune pe telefoane ieftine, cum ar fi Digi K1 și Xiaomi Redmi Note 6 Pro, până la telefoane premium ca Samsung Galaxy S10 sau Huawei P30 Pro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: