Șeful Amazon vrea să creeze colonii umane spațiale și s-ar putea să-i iasă

Șeful Amazon vrea să creeze colonii umane spațiale și s-ar putea să-i iasă

CEO-ul Amazon Jeff Bezos crede că, în viitor, oamenii vor trăi în colonii spațiale gigantice, în loc să se stabilească pe suprafața planetelor.

Într-un interviu cu Space News, Bezos a vorbit despre cum vede el viitorul omenirii. El crede că simpla călătorie către alte planete necesită mult combustibil și multă energie. „Coloniile spațiale pe care le vom construi vor avea multe avantaje”, a zis el. „Cel principal este că vor fi aproape de Pământ”.

Totuși, rămâne o problemă – ce s-ar întâmpla cu Pământul nostru dacă suficient de mulți oameni s-ar muta în colonii spațiale? Conform lui Bezos, industriile grele (cum ar fi mineritul și extracția) se vor muta în altă parte a Sistemului Solar. „Într-un final, ceea ce se va întâmpla va fi că planeta aceasta [se va rezuma la] industrii ușoare”, a zis el. „De ce am avea industrii grele aici? Este un nonsens”.

În interviu, Bezos chiar a amintit de ideea fizicianului Gerard O’Neill, care a sugerat crearea unor așezări spațiale în formă de cilindru, cunoscută sub numele de „cilindru O’Neill”, în care doi cilindri care se rotesc în direcții opuse ar oferi gravitație și ar diminua efectele giroscopice. Colonii care au la bază un concept similar pot fi văzute în filme, precum „2001: A Space Odyssey„.

Bezos și echipa lui de la Blue Origin lucrează în prezent la o modalitate de a oferi oamenilor o modalitate de a merge în spațiu. El speră ca, până în 2023, să construiască un transportator robotic de marfă. Chiar și așa, Bezos a subliniat că părăsirea Pământului nu este neapărat o urgență. „Foarte puțini oameni vor vrea să părăsească această planetă permanent – este pur și simplu prea minunată”, a zis el.

Bezos nu este singurul care visează la colonii spațiale. Și Elon Musk, CEO-ul Tesla, The Boring Company și SpaceX, speră să creeze o colonie umană pe Marte. În 2002, Musk a fondat compania spațială SpaceX. Pe atunci, era enervat că NASA  nu făcea eforturi suficiente să trimită oameni pe Marte, dar și că umanitatea nu avea un plan de rezervă pentru scenariul în care Pământul ar deveni de nelocuit. De atunci, el a stabilit destul de clar pașii necesari pentru a trimite oameni pe Marte.

Dacă vrei să afli care ar fi acei pași, poți citi mai multe aici.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Futurism
Etichete: