VIDEO Cum arătau puii de T-Rex, cei mai temuți dintre dinozauri

Tyrannosaurus rex este dinozaurul care a făcut istorie în filmele Jurassic Park prin ferocitatea lui. Acesta nu era prietenos nici în vremurile de mult apuse, când dinozaurii colindau liniștiți Pământul – dar dacă l-ai fi văzut când era un pui, probabil ai fi vrut să îl alinți puțin.

Paleontologii de la American Museum of Natural Historu au reconstruit virtual – dar și în realitate – imaginea unui pui de T-Rex. Rezultatul seamănă cu un pui micuț și pufos de pasăre, cu niște gheruțe mici și care par inofensive.

De cele mai multe ori, dinozaurii T-Rex sunt văzuți ca niște reptile uriașe, cu piele aspră și solzoasă. În ultimii ani au apărut însă dovezi care sugerează că primele specimene T. Rex ar fi avut totuși pene. Cercetătorii cred că aceștia ar fi fost împănați parțial – mai exact, în zona gâtului.

Deși nu există prea multe rămășițe ale puilor de T-Rex, oamenii de știință nu exclud posibilitatea ca aceștia să se fi născut acoperiți de puf, al cărui scop era menținerea căldurii și ajutarea în cazul camuflării.

Puiul de T-Rex construit de oamenii de știință poate fi admirat în cadrul expoziției dedicate acestui dinozaur – T-Rex: The Ultimate Predator – din cadrul American Museum of Natural History.

Bianca Prangate
17:00 10.03.2019
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video